"Onları öldürdüm ben de ölmek istiyorum"

Esenler'de 8 Temmuz 2015 tarihinde yeğeni Onur Kavas’ı öldüren Cankut Akar’ın kardeşi Caner Akar ve arkadaşı Onur Usta’yı öldürdüğü iddiasıyla “Haksız tahrik altında adam öldürme” suçundan 36 yıl, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Kavas’ın halası Semra Taşarslan’ın yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Bakırköy 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Semra Taşarslan, maktullerin yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Caner Akar’ın yeğeni Onur Kavas’ı öldürmekten tutuklanan Cankut Akar’ın kardeşi olduğunu, Onur Usta’nın da Caner Akar’ın arkadaşı olduğunu belirten Semra Taşarslan, şunları söyledi:

“O gün ağabeyim, yeğenim ve ablamla iftar açtık. Yemekten sonra çay içtik. O sırada kapı çalındı. Yeğenim Haydar kapıyı açtı. Gelen Caner ve Onur’du. Ağabeyim kendilerini buyur etti. Ablam üst kata evine çıktı. Çay getirdim. Ağabeyim niye geldiklerini sordu. Caner ‘Biz bugün ağabeyimizin yanından geldik, ağır ceza alacakmış. Canı da çok sıkkın’ dedi. 'Ağabeyim de kasten öldürmüşse cezasını çeksin' dedi. Siz çoluk çocuksunuz diyerek kapıyı açıp ‘evimden çıkın’ diye bağırdı. İkisi kalkıp ağabeyimin yakasını tuttular. Caner eliyle ağabeyimin göğsüne vurdu. Ben de o anda ağabeyimi öldürecekler, diye çok korktum. Caner ‘Oğlunu öldürdük, o artık yok, sen de davanı geri çekeceksin’ diye bağırdı. ‘Oğlunu öldürdüm seni de burada yaşatmam, yok ederim’ dedi. Onur elini arkasına doğru götürüp silahını alınca korktum, babamdan kalan ve çekyatın altına koyduğum silahı çıkardım. Rastgele ateş ettim. Abim o anda ‘yapma Semra’ diye bağırıp yukarı çıktı. Korku içindeydi. 'Onları öldürdüm ben de ölmek istiyorum' diyerek kendimi de öldürmek istedim. Bunları nasıl yaptığımı halen düşünüyorum. Allah’a ve adaletinize sığınıyorum. Çok pişmanım.”

‘İKİ SİLAHLI ÇOCUK BİR KADIN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEMEZ’

Maktul Caner Akar’ın babası Raşit Akar, müşteki sıfatıyla katıldığı duruşmada, şunları anlattı:

“Önceki olay olduktan sonra Metin Kavas, Haydar Kavas, Yaşar Kavas ve muhtarla birlikte evlerinde konuştuk. Çocukların arkadaş olduğunu, olayın bir kaza olduğunu söyledik. Hatta babası ‘sadece duanızı istiyorum başka bir şey istemem’ dedi. Amcası Metin masrafları olduklarını, 15-20 bin TL civarı tuttuğunu söyledi. Kastamonu’ya döndükten sonra otobüsle toplam 21 bin TL tutan üç senet gönderdim. Caner, bu senetleri alıp ayın 9’unda Metin Kavas’a verecekti. Haydar Kavas ısrarla o gün Caner’i arayıp canının sıkıldığını söyleyip ‘bugün gel’ demiş. O da arkadaşı Onur Usta’yı alıp gitmiş. Sözde çay içmeye çağırmışlar. İçeri girer girmez olay olmuş. Olay tezgahlanmış. Şahitlerim var, gizli tanıklık yapmak istiyorlar. Bir bayanın yapacağı iş değil bu. Çocukların beline de mermi ağzında silah, konulmuş. İki silahlı çocuk bir kadın tarafından öldürülemez.”

Mahkeme, duruşma sonunda ölen Caner Akar ve Onur Usta’nın kullandığı telefonların 6 ile 9 Temmuz 2015 tarihleri arasındaki HTS kayıtlarının Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) istenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Esenler’de 8 Temmuz 2015 günü Semra Taşarslan’ın yeğeni Ogun Kavas’ı öldüren Cankut Akar’ın kardeşi Caner Akar ve arkadaşı Onur Usta’yı ruhsatsız silahla vurarak öldürdüğü belirtiliyor.

İddianamede, Semra Taşarslan’ın yeğeni Ogün Kavas’ın 25 Mayıs 2015 günü Cankut Akar tarafından öldürüldüğü, olay sonrası aracılar vasıtasıyla taraflar arasında barışın sağlandığı, barıştan sonra Caner Akar ile arkadaşı Onur Usta’nın Kavas’ın halası Semra Taşarslan’ın evine gittikleri, evde öldürülen Ogun Kavas’ın babası Yaşar Kavas’ın da bulunduğu, taraflar arasında tartışma çıktığı, tartışma sırasında Semra Taşarslan’ın evde bulunan silahla Caner Akar ve Onur Usta’yı vurarak öldürdüğü bilgisine yer veriliyor.

İddianamede, Semra Taşarslan’ın gerilen ortamda haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetin etkisi altında’ ruhsatsız tabancasıyla maktullere ateş ederek öldürdüğü belirtiliyor. Taşarslan’ın haksız tahrik altında iki kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez 18’er yıl hapis cezası ile toplamda 36 yıla kadar, ruhsatsız silah bulundurma suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Soruşturma sonucunda Baba Yaşar Kavas hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti. DHA

İstanbul Kadıköy'de polise bombalı tuzak Yurt Kan donduran olay! 1 aylık bebeği, soluk borusuna ıslak mendil sokup mu öldürdü Yurt Marmaris, sağanak yağmura teslim Yurt Bu illerde yaşayanlar dikkat Yurt