"Aydınlanma Sempozyumu" ikinci oturumuyla tamamlandı

Bilimin ve Türk aydınlanmasının anlatıldığı “Aydınlanma Sempozyumu”nun ikinci oturumu yapıldı. Sempozyumda konuşan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek “Aydınlanmacılık Orta Çağ'dan, beylikten ve şeyhlikten kurtulma temeline dayandığı zaman Aydınlanma olur" dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Profesör Doktor Metin Feyzioğlu'da, olası bir anayasa değişikliğinin Türk aydınlanmasını hedef alacağını söyledi.

Abone ol

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen "Aydınlanma Sempozyumu" ikinci oturumuyla tamamlandı.

Bilim ve Ütopya Dergisi ve Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde düzenlenen sempozyuma büyük ilgi vardı.

Sempozyumun ikinci gününde konuşmacılardan biri Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ti. Perinçek konuşmasında Türk Devriminin Aydınlanmaya katkısını ele aldı.

Perinçek aydınlanmanın aynı zamanda bir iktidar mücadelesi olduğunu vurguladı.

Sempozyumun onur konuğu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu da olası bir anayasa değişikliğinin Türk aydınlanmasını hedef alacağını söyledi.

Feyzioğlu, Cumhuriyet’in bir aydınlanma devrimi olduğunu söyledi.

Semzpoyumda, Profesör Doktor Zafer Toprak, Bilim ve Ütopya Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de birer konuşma yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Bakan Eroğlu yine inandıramadı! Gündem Putin uyardı: Mantıksızca uygulamayın! Gündem Mardin'de PKK'ya ağır darbe Gündem Akdoğan: Çözüm sürecini sabote eden anlayış demokratik siyaseti zehirliyor Gündem