ÖSYM'nin yeni başkanı belli oldu

Görev süresi dolan ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yerine Profesör Doktor Ömer Demir atandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

29 Mart'ta görev süresi dolacak olan Ali Demir'in yerine; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin başına gelecek isim belli oldu.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'na; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ve Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray'ın isimlerini sunmuştu.

O isimler arasından ÖSYM başkanlığına getirilen kişi Prof. Dr. Ömer Demir oldu. Yeni ÖSYM Başkanı müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

Prof. Dr. Ömer Demir, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Demir, 2005-2008 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanlığı, 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak görev yapmıştı.

Ankara Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kurucu rektörü de olan Demir, Kasım 2014'te Yekta Saraç'tan boşalan YÖK üyeliğine atanmıştı. Demir'in ÖSYM Başkanlığına atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ulusalkanal.com.tr

Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek adlı kitaplara eğitimcilerden tepki Sağlık Polisin bulamadığı sınav sorularını Jandarma buldu Sağlık Sağlık Bakanlığı'ndan domuz gribi açıklaması: 42 kişi hayatını kaybetti Sağlık Bu bir insanın karnından çıktı: Tam 3 kilo! Sağlık