Almanya, Doğu Akdeniz'de arabuluculuğa başladı

Almanya ilk görüşmesini Yunanistan ile yapmıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. Almanya'dan diyalog çağrısı yapılırken, Yunanistan "Diyaloğa hazırız ama egemenlik haklarımızı savunacağız" mesajı verdi.

Abone ol

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimini sona erdirmek için arabuluculuğa soyunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, görüşmelerine başladı. Maas'ın ilk durağı Atina oldu.

Maas, Yunanistan'a tam destek verdi sonra da savaştan kaçınılmasını istedi. Krizle ilgili provokasyonlardan kaçınılması ve doğrudan görüşmelerle çözüm bulunması çağrısı yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı'nın felaket uyarısı da vardı. İki NATO müttefiki arasında askeri çatışma riski bulunduğunu söyledi.

Alman Dışişleri Bakanı'nı ağırlayan Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ise "Diyaloğa hazırız, ama egemenlik haklarımızı savunacağız" mesajını verdi.

Dendias, bu konunun sadece Yunanistan ve Türkiye'yi değil, Avrupa Birliği'nin tamamını ilgilendirdiğini söyledi.

Türk hükümetinin yeni Osmanlı ideolojisi güderek Akdeniz'de egemenlik kurmayı amaçladığını savunan Dendias, Ankara'nın bu eğilimini değiştirmemesi halinde sonuçlarıyla karşılaşması gerekiyor ifadesini kullandı. Yunan Bakan aksi takdirde AB'nin inandırıcılığının tehlikeye gireceğini söyledi.

ulusal.com.tr

Şehit Cihat Şengil'in şehadet haberi ailesine verildi Gündem Netflix'in pedofili içerikli dizisi büyük tepki görüyor Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bazı ülkelerin dolduruşuna gelerek kendinizi riske atmayın Gündem Yeni kısıtlamalar ve tedbirler kapıda Gündem