İran'da Yerel Yönetimler Zirvesi

İslam dünyası büyükşehir belediye başkanları İran'ın Meşhed kentinde toplandı. 27 ülkeden 40 belediye başkanının katıldığı toplantıda şehirlerin ortak sorunları ve masaya yatırılarak çözüm önerileri tartışıldı.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2017 kültür başkenti ilan ettiği İran'ın Meşhed kenti, İslam dünyasının 27 ülkesinden 40 belediye başkanı ağırladı.

İslam coğrafyasının büyük şehirlerini yöneten belediye başkanları, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ve yaşanan benzer sorunlara çözümler konusunda görüş alışverişi yaptı.

Toplantı sonunda, İslam coğrafyasında artan ve masum insanları hedef alan terör saldırılarını kınayan belediye başkanları, teröre karşı ortak duruş sergiledi.

Ulusal Kanal'a konuşan Meşhed Belediye Başkanı Seyyid Solet Murtazevi, terörün hedefi olan Yemen, Suriye ve Irak'taki şehirlerin ortak tarihi hafızası olduğunu vurguladı.

Toplantıya, davet edilmesine rağmen Türkiye'den hiçbir temsilci katılmadı.

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

ABD, 396 sivili 'yanlışlıkla' öldürdü Dünya Londra'daki terör operasyonunda 3 kişi daha gözaltına alındı Dünya Dolar/TL ve altın, 1 Mayıs'ta düşüşünü sürdürüyor Dünya Moskova’da 1 Mayıs coşkusu başladı Dünya