İzmir'e Deprem Tahmin Yer İstasyonu kuruluyor

İzmir’e “Deprem Tahmin Yer İstasyonu” kuruluyor. NASA tarafından kurulan GeoCosmo Araştırma Merkezi Vakfı Başkan Yardımcısı Ronald Karel, bu projeyle hava durumu haritaları gibi deprem haritaları yayınlanmaya başlanabileceğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle yapılan projeyle depremin 7 gün önceden tahmin edilebileceği iddia ediliyor.

Abone ol

NASA, İzmir’e 'Deprem Tahmin Yer İstasyonu' kuruyor.

Geocosmo Araştırma Merkezi Vakfı Başkan Yardımcısı Ronald Karel, 23 Mayıs’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsünde istasyonun kurulmasına başlanacağını söyledi.

Projeyle depremlerin 7 gün önceden tahmin edilebilmesi amaçlanıyor.

Projenin Doğu Avrupa ve Asya Bölgesi Başkanı seçilen Karel, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülkede deprem tahmin istasyonlarının kurulacağını açıkladı.

NASA uyduları ile birlikte hareket ederek yer altındaki stres başladıktan sonra meydana gelen değişiklikler bilgisayarlarla kaydedilecek.

Depremleri önceden tahmin etmenin yanı sıra, hava durumu haritaları gibi deprem haritaları da oluşturulması planlanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kurulacak olan deprem tahmin istasyonu 60 gün test çalışmaları yapacak ve çalışmalar daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

ulusalkanal.com.tr

KPSS'ye ek başvuru işlemleri başladı! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ile eş güdüm halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz Gündem Putin'den Erdoğan'a espri: Seninkiler çalışmak istemiyor Gündem Kaçak HDP'lilerin vekilliğinin düşürülmesi gündemli komisyon kuruldu Gündem