Doğu Perinçek'e takipsizlik

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'e takipsizlik. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şikayeti reddedildi! Silivri başsavcılığı, Gül'ün şikayetiyle başlatılan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" soruşturması sonunda "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. inceleme Perinçek'in “Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan, 12 eylül’ün çocukları ve esas gladyo onlardır" ifadeleri üzerine başlatılmıştı.

Abone ol

Silivri C. Savcılığı, Abdullah Gül’ün şikayetiyle başlatılan “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması sonunda “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.

PERİNÇEK NE DEMİŞTİ?

Ergenekon Davasının 30 Mayıs 2012 günü yapılan duruşmasında beyanda bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül’ün çocukları ve esas Gladyo onlardır. Yani Abdullah Güller, Recep Tayyip Erdoğanlardır” demişti.

GÜL’ÜN ŞİKAYETİ

Abdullah Gül’ün, Doğu Perinçek’in Mahkemedeki savunmasında “Cumhur-başkanına hakaret” ettiği iddiası ile yaptığı şikayet üzerine Silivri C. Savcılığı soruşturma başlatmıştı.

TAKİPSİZLİK KARARI:

Görseli büyütmek için tıklayın:

Silivri C.Savcılığı, soruşturma sonunda 19 Aralık 2013 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kararda şu değerlendirmeler yer aldı:

“Doğu Perinçek’in siyasi görüşü ve düşüncelerinin kamuoyunca bilindiği, ifadesinden de anlaşılacağı üzere mahkemede söylediği bu sözleri kitaplarında, basın ve yayın organlarında daha önce defalarca dile getirdiği, bu düşüncesinin kendisinin siyasi görüşü olduğu, savunma hakkı kapsamında söylendiğinden hakaret kastı taşımadığı tarafımızca değerlendirildiğinden şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına…”

Görseli büyütmek için tıklayın:

AYNI NİTELİKTEKİ DAVALARDAN

24 YILI AŞKIN HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Bugüne kadar Doğu Perinçek hakkında Ergenekon davasında yaptığı savunmalardan dolayı Silivri Mahkemelerinde Ergenekon hakim ve savcılarına, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’e yönelik sözleri nedeniyle birçok dava açılmış 24 yıla varan hapis cezaları verilmişti. Bu mahkumiyet kararları halen Yargıtay’da temyiz incelemesini bekliyor.

Kararı değerlendiren Doğu Perinçek’in avukatları, hukuka ve savunma hakkını düzenleyen yasa hükümlerine uygun olarak verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararının, mahkumiyet hükümü verilen kararlar bakımından yol gösterici olduğunu, Yargıtay’ın anılan mahkumiyet kararlarını bu gerekçelerle bozması gerektiğini ifade ettiler.

ulusalkanal.com.tr

HSYK: ''Kanun teklifi anayasaya aykırı'' Gündem Yılmaz Özdil fena bombaladı Gündem ''Ben olsam ebeni...'' Gündem ‘Burası benim çöplüğüm’ kavgası! Gündem