Skandal çalıştayın sitesinde Sabancı Üniversitesi silindi

14-17 Eylül günlerinde Almanya Berlin’de, "Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı" başlığı altında düzenlenmesi planlanan çalıştayın internet sitesinde "Sabancı üniversitesi sponsorluğunda" ibaresi logosu ve açılış konuşmacısı olarak Sabancı Üniversitesi profesörünün ismi kaldırıldı

Abone ol

14-17 Eylül günlerinde Almanya Berlin’de, "Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı" başlığı altında düzenlenmesi planlanan çalıştayın internet sitesinde "Sabancı üniversitesi sponsorluğunda" ibaresi logosu ve açılış konuşmacısı olarak Sabancı Üniversitesi profesörünün ismi kaldırıldı.

Çalıştayın internet sitesi adresi 'https://wats2017.wordpress.com' şeklinde.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün yaptığı açıklamada şunları belirtmişti:

Sabancı Üniversitesi, Potsdam Üniversitesi’ne bağlı Lepsiushaus Potsdam, European Academy Berlin ve Univercity of Michigan ile birlikte 14-17 Eylül günlerinde Berlin’de, “Geçmişte ve Bugün Avrupa’nın Ermeni Soykırımına Yaklaşımı” başlığı altında bir çalıştay düzenlemiştir. Bu faaliyet, “Ermeni ve Türk Akademisyenlerinin” ortak çalışması olarak tanıtılmaktadır.

Çalıştaya Sabancı Üniversitesi kurumsal olarak katılmaktadır. Başvuru ilanında, Çalıştayın Sabancı Üniversitesi ile işbirliği halinde düzenlendiği belirtilmektedir. Program ilanlarında ise, Sabancı Üniversitesi faaliyetin başındaki dört kurumdan biridir. Kurultayın başlığında Sabancı Üniversitesi’nin logosu da bulunuyor.

Çalıştayın hoşgeldin ve kapanış konuşmasını Sabancı Üniversitesi profesörü ünvanıyla Prof. Dr. Hülya Adak’ın yapacağı ilan edilmiştir. Böylece Sabancı Üniversitesi, “Ermeni Soykırımı” başlıklı çalıştayın ev sahibi rolünü üstlenmiş bulunuyor.

Bu çalıştayda gerçek aranmıyor. Çalıştay, daha başlığıyla önyargıyı, suçlamayı ve safsatayı dayatmaktadır.

AİHM Büyük Dairesi’nin ve 2. Dairesi’nin Perinçek-İsviçre Davasında aldığı kararlarda, 1915 olaylarının Yahudi soykırımı sınıflamasına girmediği vurgulanmıştır. Çünkü 1915 olaylarında soykırım suçu işlendiğine dair yetkili mahkeme kararı yoktur. Avrupa’nın bütün devletlerini bağlayan AİHM kararlarına göre, üniversitelerde, parlamentolarda ve çalıştaylarda soykırım hükmü verilemez.

Bu çalıştay, ABD emperyalizminin “Kürdistan”, daha doğrusu “İkinci İsrail” projesinin hizmetindedir. Çalıştayda özellikle 5. Panelde Ermeniler ile Kürtlerin Türkiye’ye karşı “kader birliği” işlenmektedir. Bu bir emperyalist itiraftır.

Sabancı Üniversitesi’nin tarihsel hakikatin yerine safsatayı koyan, bilimsel faaliyeti emperyalist suçlamanın aracı haline getiren, uluslararası hukuku çiğneyen karanlık bir faaliyete alet olması utanç vericidir. Bu faaliyet, bilime de ihanettir, üniversite kimliğine de ihanettir, hukuka da ihanettir, vatana da ihanettir.

ulusal.com.tr

Myanmar Devlet Başkanı, Mehmet Şimşek'in paylaşımını eleştirdi Gündem Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Reyes: Türkiye'ye yönelik darbelerin karşısındayız Gündem MHP Aydın Nazilli teşkilatı kapatıldı Gündem AKP'li Boğazlıyan Belediye Başkanı'ndan Atatürk ve Erdoğan fotoğrafı açıklaması Gündem