KHK'lılara af mümkün mü? Olası bir af sakınca yaratır mı?

Kanun Hükmünde Kararnameyle kamudan ihraç edilenler için başlatılan "Mağduriyet" tartışmasına "Af konusu" eklendi. Peki KHK'lılara af mümkün mü? Olası bir af sakınca yaratır mı? İşte ayrıntılar.

Abone ol

OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile 15 Temmuz sonrası kamudan ihraç edilenler için gündeme getirilen af konusu yeni bir tartışma başlattı.

Konu ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmede gündem geldi.

KHK ile haksız yere ihraç edildiği öne sürülen kişilerin tekrar görevlerine dönmesi için özel bir düzenleme yapılması istendi. Ancak mağduriyetleri engellemek için OHAL İşlerini İnceleme Komisyonu kurulmuştu. Hala faaliyette olan komisyonun kararları da yargı denetimine açık durumda.

KHK ile ihraç edilmiş bir kişinin yargılandığı örgüt üyeliği davasında beraat kararı alsa da kamuya dönemediği iddia edildi. Hukukçulara göre ise ceza mahkemesinden beraat alan birisi idare mahkemesine takılabilir. Zira idare mahkemesi kişinin örgütle iltisakı veya irtibatı olup olmadığına bakıyor.

Hukukçular, örgütle bir şekilde ilişki kurmuş birisinin kamuya yeniden dönüşünün riskli olacağı görüşünde. Ancak Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde zararlı çıkmaması için bu kişilerin özel sektörde çalışabilmesinin önüne geçilmemeli.

Tartışmaları Ulusal Kanal'a değerlendiren Avukat Erkin Etike, kamu alımlarında dikkat edilmesi gerekten noktalar konusunda uyarılar yaptı.

ulusal.com.tr

Akşener'den CHP-HDP açıklaması: İlişki var mı bilmiyorum Gündem Diyarbakır'da evlat nöbeti Gündem Son dakika! Beyazıt Karataş'tan Nadira Kadirova'nın ölümü ile ilgili kritik paylaşımlar! "Dışarıdan bakınca normal bir intihar olmadığı görüntüsü var" Gündem Adnan Oktar organize suç örgütü davasında yeni gelişme Gündem