Barbaros Türk Deniz Görev Grubu yola çıktı

Ukrayna Krizi Karadeniz'i ısıttı, birçok ülke Donanması, Karadeniz'deki etkinliğini artırıyor. Türk Donanması ise bugün ilginç bir görevle demir aldı. 4 gemiden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, ilişkileri geliştirmek için 102 günlük Afrika turuna çıkıyor.

Abone ol

Dünyanın Karadeniz'deki sıcak gelişmelere odaklandığı günlerde Türk Donanması Ufuk Ötesi sloganıyla 2 okyanus geçmek üzere yola koyuldu.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 2014 seferi için Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle demir aldı.

Görev grubunun komutasını yürütecek olan Tuğamiral Ali Murat Dede, Afrika Seferi'nin amacını anlattı. Öncelikli hedef, AKP döneminde Afrika ülkeleriyle gelişen ilişkileri güçlendirmek ve sürece destek olmak.

102 gün sürmesi planlanan seferde 3 savaş gemisi ile bir lojistik destek gemisi görev alacak. Sefer için görevlendirilen Deniz Kuvvetleri personeli sayısı ise 781.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da törende hazır bulundu.

TCG Gediz, Milli Gemi TCG Heybeliada, TCG Oruç Reis ve TCG Yarbay Kudret Güngör Lojistik Destek gemisinde görevli personelin yakınları uğurlama esnasında duygulu anlar yaşadı.

Yakınlarını zorlu göreve yolcu eden yurttaşlar, duygulu oldukları kadar gururluydu da...

Görev grubunun 27 Haziran 2014'te Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'na geri dönmesi planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon'un ilk tutsağı Mehmet Demirtaş Ulusal Kanal yayınına katıldı Gündem Erdoğan, bu seferde 27 Mayıs Devrimi'ni hedef aldı Gündem Minik Ecesu'nun acılı ailesi konuştu Gündem İşte PKK'nın paralel devleti Gündem