Rus Ekonomi Bakanı'ndan TL'ye yeşil ışık!

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev, Rusya ile Türkiye arasındaki doğal gaz ticaretinin Türk Lirası ile yapılabileceğini söyledi. Türk Lirası kullanımının önünde hiçbir yasal engel bulunmadığını belirten Ulukayev, "Yeter ki bize Türk Lirası ile yatırımın kapısını açın" dedi.

Abone ol

Rusya ve Türkiye arasındaki doğalgaz ticaretinde dolar yerine Türk Lirası kullanılabilir. Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev, Türk Lirası kullanımına açık kapı bıraktı.

Hürriyet gazetesine konuşan Ulukayev, Türk Lirası kullanımının önünde hiç bir yasal engel bulunmadığını belirtti, doğalgazı Türk Lirası ile satıp ardından Türkiye’de yatırım yapabileceklerini söyledi.

İkili ticarette milli paraların kullanılabileceğini ifade eden Rus bakan, "Sadece pratikte çözülmesi gereken hususlar var." dedi.

Öncelikle Türk Lirası ile Rubledeki dalgalanmaların önlenmesi için denge formülü geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ulukayev, "Yatırım fonları oluşturulması gerek. Ticari dengenin Rusya lehinde olduğunu dikkate aldığımızda Rus şirketlerin elinde yüklü miktarda TL birikecek. Yerli para birimleriyle ticaret ve yatırımlar bu yüzden birbirine bağlı olmalı." ifadelerini kullandı.

Rus bakan Türk mevkidaşı ile yapacağı görüşmede de bu meseleyi ele almayı planladığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Akaryakıta çifte zam Ekonomi Dolar 2.70'in üzerinde Ekonomi Sofraya gelene kadar 4 kat pahalanıyor Ekonomi Dolar yeniden yükselişte! Ekonomi