Sıcaklık düştü kar yağışı başladı

Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olmaya başladı. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için çığ uyarısı yapılırken Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray için zirai don uyarısında bulunuldu.

Abone ol

Ülke genelinde soğuk hava etkili olmaya başladı. Bir çok şehre kar yağdı. Kar ve tipi nedeniyle Muş'ta 84, Bitlis'te 50, Hakkari'de ise 82 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri için çığ uyarısında bulunurken Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 113 yerleşim biriminden 61'inin yolu ulaşıma açıldı.

Hava sıcaklığının Van ve Hakkari'de 4, Muş'ta 1, Bitlis'te 0 derece olması bekleniyor.

Siirt ve Şırnak'ta da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Siirt Pervari ilçesinde 12, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de 15 köy ve 5 mezra yolu ulaşıma açıldı.

Dondurucu soğukların etkili olduğu Muş'taki Kazan Gölü, Bitlis'teki Arin Gölü ile Van'daki Muradiye Şelalesi buz tuttu, üstü bembeyaz kar örtüsüyle kaplandı.

Bu durumu fırsat bilen çocuklar gönüllerince eğlendi.

Öte yandan Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray için kar ile zirai don uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklığının bölge genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'de dün gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21,8 dereceyle Bolu'da ölçüldü.

Kütahya ile Bursa sınırları içinde kalan, Domaniç Dağları da kar yağışının ardından beyaza büründü. İnegöl-Domaniç karayolu Kocayayla mevkiinde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı.

Barajlar temizlendi 40 ton çöp çıktı Yurt İstanbul'da evsiz vatandaşlar otellerde misafir ediliyor Yurt AKOM ve Meteoroloji'den İstanbul'a uyarılar Yurt Tarsus'taki balıkların gizemli ölümü Yurt