CHP-HDP hattında 'arka kapı' kulisi! Abdullah Gül tartışması

Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile “Arka kapı” görüşmesi yaptı. İttifak sürecine ilişkin genel merkezde milletvekilleriyle istişare toplantısı yapan Kılıçdaroğlu, basına kapalı yapılan toplantıda vekillere “İttifak net değil ancak biz arka kapıdan HDP ile görüşüyoruz” dedi

Abone ol

AKP-MHP blokuna karşı muhalefetin ne yapacağı tartışılırken, Ulusal Kanal ittifak kulislerine ilişkin çok çarpıcı bilgilere ulaştı.

Milletvekillerine görüşlerini soran Kılıçdaroğlu, basına kapalı görüşmede dikkat çeken bir ifade kullandı. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasal uzantısı HDP ile “Arka kapı”dan görüştüklerini belirtti, "İttifak konusunda bu aşamada kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak biz arka kapıdan Saadet Partisi, İyi Parti ve HDP ile görüşüyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iki aşamalı görmemiz lazım. Birinci aşamada herkes kendi adayını çıkarır. İkinci tura ittifak için bakarız ya da ilk turda ittifak gerekliyse bunun yoluna bakarız." dedi.

Toplantıda 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı da tartışıldı. Bazı milletvekilleri Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Gül'ün isminin geçtiği ve bunun parti tabanında rahatsızlık yarattığı yönündeki eleştirilerini dile getirdi. Milletvekilleri, Gül'ün aday yapılmayacağına ilişkin kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi. Kılıçdaroğlu ise eleştirilere dikkat çeken bir yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Ben isim zikretmiyorum. Parlamenter demokrasiden yana herkesi bizim yanımıza çekmek ve görüşmek gerekir." diye konuştu.

Edinilen bilgilere göre toplantıda Kılıçdaroğlu, bundan sonra tüm milletvekilleri için haftalık yönergeler hazırlanacağını da açıkladı. Yönergenin 5 temel konuda 50 sayfa halinde hazırlanacağı öğrenildi.

HABER: ÜNSAL ERGEL

ulusal.com.tr

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman: 80 milyonun Perinçek'e minnet borcu var Gündem Medula Optik Reçete Bilgileri Sorgulama artık e-Devlet'te Gündem Afrin Şehit ve gazileri anısına fidan dikimi etkinliği Gündem Eskişehir'de Profesör Doktor Ayşe Aypay'dan Volkan Bayar iddiası Gündem