Dolmabahçe'ye akın!

7'den 70'e İstanbul'lu yurttaşlar ölümünün 76'ıncı yıl dönümünde bayrak ve çiçekleriyle Ata'sının yanına koştu. Binlerce yurttaş Atatürk'ün hayatını kaybettiği Dolmabahçe sarayına akın etti, Saray'da saat 9'u 5 geçe hayat durdu. İstanbul Anadolu yakasındaki anma töreninde ise 14 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu.

Abone ol

Dolmabahçe'ye akın Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 76'ıncı yılında bayrak ve çiçeklerini alan İstanbullular, Atatürk'ün hayatını kaybettiği Dolmabahçe sarayına akın etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk'ün her yaştan ziyaretçisi vardı. Saat 9'u beş geçtiğindeyse Tüm Türkiye'de olduğu gibi Dolmabhçe'de de hayat durdu.

Saray'da resmi tören yapıldı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği oda ziyarete açıldı. Büyük önderin odasını ziyeret eden binlerce yurttaş, yatağını çiçeklerle donattı.

Küçük, büyük genç yaşlı herkes Atatürk'e duyduğu özlemi dile getirdi. Konuşurken gözü dolan da vardı, gözyaşlarını tutamayan da.

İstanbul'un Anadolu yakası ise benzerine az rastlanır bir görüntüye imza attı. Kadıköy ve Maltepe'li yurttaşlar 14 kilometrelik insan zinciri oluşturdu.

Kadıköy Fenerbahçe'den başlayan İnsan zinciri Maltepe Cevizli'de son buldu.

14 kilometreyi bulan insan zinciri gökyüzünden de görüntülendi.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

ABD savaş gemisi Sarayburnu’nda Gündem Özlem Ağırman'dan Behiye Aksoy'a vefa! Gündem Türk gençliği Ata'sına sahip çıkmaya devam ediyor Gündem Polis Ata'ya saygı duruşunu korsan eylem zannetti! Gündem