Kaçırılan tarihi eserler için kampanya

'Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir'... Bu sloganla uluslararası bir kampanya başlatılıyor. Dünyanın en 'saygın' müzelerinde sergilenen 'çalıntı' eserlerimizin, doğdukları coğrafyaya iadesi isteniyor. Antalya Tanıtım Vakfı’nın, UNESCO'ya sunacağı imza hedefi ise 1 Milyon…

Abone ol

Nereidler ve Harpy Anıtı, Payava Lahdi, Ksanthos F-G-H Anıtı, Trysa Heronu, Sion Definesi, Myra Kaya mezarlarının bir parçası ve Tyke Heykeli... Toprağından koparılarak kimi Viyana'ya, kimi Londra'ya, kimi Cenevre'ye kaçırıldı. İşte bu antik eserler şimdi doğdukları yere kavuşmayı bekliyor.

Antalya Tanıtım Vakfı, Türkiye topraklarından kaçırılan tarihi eserlerin yurda geri getirilmesi için kolları sıvadı.

ATAV Uluslararası bir kampanyayla yurt dışına kaçırılan antik eserlerin iadesini sağlayacak milli bir adım attı. Hedef 1 milyon imza. Nisan'da başlatılacak olan kampanyanın imzacıları Antalya havalimanından yurda giriş yapan turistlerden oluşacak.

Antalya Havalimanı ve Valilik işbirliğiyle Nisan'da, Havalimanının Dış Hatlar Terminallerinde, Nereidler Anıtı'nın replikası sergilenecek. Gümrükten bagaj alımına kadar oluşturulacak tünelden geçen turistlere, yurtdışına kaçırılan eserlerin fotoğrafları gösterilecek.

ATAV Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Gül Ege, imzaların UNESCO’ya gönderileceğini söyledi.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ

ulusal.com.tr

18. Devlet Fotoğraf Yarışması'na başvurular başlıyor Kültür Sanat Ressam Ayvaz'dan kum ve varak ile İstanbul tasviri Kültür Sanat Devrim Erbil'in 'Sanal Devrim'i ilk kez başkentte Kültür Sanat Bu hafta 8 film vizyona girecek Kültür Sanat