YSK'dan iki önemli duyuru

7 Haziran’dan sonra adres değiştiren ancak bildirim yapmayan vatandaşlar için bugün son gündü. YSK bu süreyi 10 Eylül'e kadar uzattı. YSK 1 Kasım seçimine girecek partilerin listesini de yayımladı. Listede 29 parti yer alıyor.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu 1 Kasım seçimi için adres bildirim süresini uzattı.

YSK'nın belirlediği takvime göre, süre 28 Ağustos'ta doluyordu. Ancak süre uzatıldı. Adresi bildirimi için 10 Eylül'e kadar uzatıldı. Vatadaşların 10 Eylül günü saat 17.00'ye kadar il ya da ilçe nüfus müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

YSK'nın ikinci açıklaması seçime girecek siyasi partilerle ilgili oldu. 1 Kasım'da pusulada yer alacak 29 partinin listesi yayımlandı.

Seçime girme yeterliliğine sahip siyasi partiler şöyle:

- Adalet ve Kalkınma Partisi - Anadolu Partisi - Bağımsız Türkiye Partisi - Büyük Birlik Partisi - Cumhuriyet Halk Partisi - Demokrat Parti - Demokratik Gelişim Partisi - Demokratik Sol Parti - Doğru Yol Partisi - Emek Partisi - Genç Parti - Hak ve Adalet Partisi - Hak ve Özgürlükler Partisi - Halkın Kurtuluş Partisi - Halkın Yükselişi Partisi - Halkların Demokratik Partisi - İlk Parti - Komünist Parti - Liberal Demokrat Parti - Merkez Parti - Millet Partisi - Millet ve Adalet Partisi - Milliyetçi Hareket Partisi - Muhafazakar Yükseliş Partisi - Özgürlük ve Dayanışma Partisi - Saadet Partisi - Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi - Türkiye Komünist Partisi - Vatan Partisi

ulusalkanal.com.tr

Emniyet ve jandarma binalarına saldırı! Çatışma sürüyor! Gündem Yüksekova'da neler oluyor? PKK "siviller vuruluyor" propagandasına başladı Gündem Operasyon her an başlayabilir Gündem Libya'dan Türkiye'ye İslam suçlaması Gündem