Sessiz Çığlık bu kez Murat Albay için yükseldi

Sessiz Çığlık eylemlerinin 85'inci haftasında çığlıklar Murat Albay içindi. Ankara'daki eylem Albay’ın şehit olduğu Mamak Askeri Cezaevi önüne taşındı. İstanbul'da ise Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklu asker ailelerine destek için Beşiktaş'taydı. İzmir ve Antalya'daki sessiz çığlıklar "tutuklu yurtseverlere özgürlük" için yükseldi.

Abone ol

Murat Albay’ın silah arkadaşları ve komutan yakınları, Albay’ın şehit olduğu Mamak Askeri Cezaevi önünde bir araya geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek de eyleme katıldı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş, AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’e seslendi.

İstanbul'daki Sessiz Çığlık eylemine Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ katıldı. Başbuğ, "hesap soracağız" dedi.

Hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp için helva dağıtıldı.

Ailesi Özenalp’in ölümünün 7’inci gününde dua okuttu. Dua, darbe planlarına göre, bombalanacağı iddia edilen Fatih Camisi'nde okutuldu.

İzmir'deki eyleminin bu haftaki konuğu Silivri nöbet çadırı sorumlusu Hıdır Hokka oldu.

İzmir' de her hafta olduğu gibi andımız ile başlayan eylemde Yurtseverlere acil özgürlük istendi.

Antalya'da ise tepki vardı. "Kumpas" itirafının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen çözüm bulunmadığı belirtildi. Asker yakınları adına açıklamayı Emekli Albay Mehmet Ali Akay yaptı

Eylemin bir diğer adresi ise Marmaris oldu.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ-DEVRİM DÖNMEZ

KAMERA: SABRİ KARA-İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr

Perinçek: PKK ile birlikte seçime giren intihar eder Gündem Bombalı saldırının 1. yılı Gündem 14. yıl gecesine katılanlara Ulusal Kanal'ı sorduk Gündem Feyzioğlu, Tayyip Erdoğan’a nerde cevap verecek? Gündem