Ailesi hasretle bekliyor

O asker bir babanın kızı. Hayali öğretmen olmak ve bir subayla evlenmekti. Çocukluk hayaliyle etrafındakileri gülümseten o kız önce öğretmen oldu, ardından da öğretmen asker... Eşi de, çocukluk hayalindeki gibi bir subay! Balyoz kumpasının hüküm giyen tek kadın askeri Albay Berna Dönmez, 1 yıl 8 aydır cezaevinde. Ailesi, Berna Albay'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor.

Abone ol

Tertip davası Balyoz'un tek kadın hükümlüsü Berna Dönmez... 1 yıl 8 ay önce Balyoz kararlarının açıklanmasıyla tutuklandı. O günden bu yana Bakırköy Kadın Cezaevi'nde özgürlüğü bekliyor.

Ailesi ise dışarıda, ancak gönülleri tutsak.

Berna Albay'ın babası 87 yaşındaki Nihat Tansoy ve anne 84 yaşındaki Melahat Tansoy kızlarını bağırlarına basacakları günü bekliyor.

Berna Albay'ın çocukluğunda öğretmenlik ve askerlik hayali vardı.

Hayallerini gerçekleştirdi. Berna Albay, 25 yılı aşan meslek hayatı boyunca binlerce öğrenci yetiştirdi. Atatürk İnkılapları alanında master yaptı, başarılarıyla anıldı.

Baba Tansoy, kızının kumpas davasında suçlandığını öğrendiğinde ise adeta yıkıldı.

Ailesi Berna Albay'ı ayda bir kez açık görüşte ziyaret edebiliyor. Ziyaretler de oldukça hüzünlü geçiyor.

Berna Albay'ın eşi emekli Albay Zeki Dönmez'e iddialar hala şaka gibi geliyor.

Dönmez, tek kadın asker olan eşinin unutulduğunu söyledi.

Haber: Gizem Güneş

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da korkutan patlama Gündem 1919 gençten Ankara çıkarması Gündem Erdoğan ''İsrail’in dölü'' demedi de, ne dedi? Gündem Türkiye Soma için ayakta! Gündem