'Devletimiz dağa çıkanların ayağına kırmızı halı seriyor'

Şehitlikler, her bayram öncesi olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlar temizlendi, çiçeklerle süslendi, toprağı sulandı. Dualar yine, genç yaşta vatan toprağına verilen şehitler için yükseldi. Ancak aileler bayram arefesinde mutlu değil. Aileler, PKK ile açılımı yürüten, Andımızı kaldıran AKP'ye tepkili.

Abone ol

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Fuat Şahin

Burası Edirnekapı şehitliği. Her bayram öncesi olduğu bu bayram öncesi de binlerce aile şehit mezarlarını ziyarete geldi.

Şehitlerin mezarları temizlendi, çiçekler sulandı, toprakları düzeltildi...

Bayram öncesinde çocuklarının hasretlerini gidermek için mezarlıklardaydı şehit aileleri.

Kimi çatışmada, kimi ise kurulan bir mayınlı tuzakta şehit vermişti evladını. Yani her bayram buruk geçen bir gündü onlar için.

Ancak bu bayram hepsinden daha fazla acılılar. Nedeni ise çocuklarını verdikleri terörle mücadelenin geldiği durum.

Neriman Taş... Çok değil, daha 4 yıl önce kaybetti oğlunu. O gün bugündür kıyafetinden bir parçayı göğsünde taşıyor Neriman anne...

Neriman Taş, Andımız'ın kaldırılmasına da tepkili.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bir başka şehit yakınına uzatıyoruz mikrofonu. Bu kez bir şehidimizin ağabeyi: Ahmet Özcan. Kardeşi Mehmet'i Kato Dağı'nda 18 yıl önceki bir çatışmada kaybetmiş.

Özcan, önceleri AKP'yi samimi bulduğunu söylüyor. Ortaya çıkan manzara ise, tavrını tam tersine çevirmiş: "Hükümete hakkımı helal etmiyorum" diyor.

Bir baba... Tek evladını 1996'da şehit vermiş. Kendi de şehit olmaya hazır.

Şehitliğin ziyaretçileri sadece aileler değil. Kimi yurttaşlar, bayram arefesinde önce akrabalarının mezarlarını, sonra şehitleri ziyarete gidiyor. Onların da yüreğinde aynı acı, zihninde aynı düşünce var.

ulusalkanal.com.tr

1 milyon kişi andımızı okuyacak Gündem AKP'nin İzmir mitingi iptal Gündem AKP'nin 3 çocuk paketi Gündem 'İstifa sözünüzün arkasında duracağınıza inancımız tamdır' Gündem