AKP'nin dosyaların işleme koyulma tarihini değiştirdiği ortaya çıktı

Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlıkların kaldırılması için kabul edilen değişiklik teklifine AKP'nin son dakika rötuş yaptığı öğrenildi. Buna göre, Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihe kadar hazırlanmış dosyaların işleme koyulması ifadesi kaldırıldı. Yerine, "Teklifin Genel Kurul'da kabul edildiği tarihe kadar" ifadesi kondu.

Abone ol

AKP'nin dokunulmazlık teklifinde son dakika rötuşu yaptığı ortaya çıktı.

Buna göre ilk teklifte, Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihe kadar hazırlanmış dosyaların işleme koyulması planlanıyordu. Yeni yapılan değişikliğe göre ise, teklifin Genel Kurul'da kabul edilmesine kadar hazırlanmış dosyalar işleme koyulacak.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, yapılan değişikliğin, yargı içindeki F-Tipi örgütle bağlantılı savcıların kasıtlı olarak fezleke hazırlama olasılığını ortadan kaldırmaya yönelik olduğu ileri sürüldü.

Pazartesi kabul edilen teklif için muhalefet partilerine şerh yazmaları için Cuma'ya kadar süre verilmişti. Ancak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, şerh yazmayacaklarını belirtti. Ancak, komisyon raporuna eklenmesi için eleştirilerini kapsayacak bir "İzah" yazısı göndereceklerini ifade etti.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, teklifin Genel Kurul'a 16 Mayıs Pazartesi getirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Görüşmenin ikinci turunun da 18 Mayıs'ta yapılması öngörülüyor.

Genel Kurul'daki ilk görüşmede teklifin maddelerine geçilmesi oylanacak. İkinci görüşmede de teklifin kabul edilmesi oylanacak.

Teklifin kabul edilmesi için 367 Milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için de CHP ve MHP destek vereceğini açıklamıştı. Ancak hem AKP’de ve hem de CHP’de fireler olması bekleniyor. Özellikle CHP içinde çok sayıda ismin “hayır” oyu vereceği belirtiliyor.

AKP'nin sunduğu teklif, Anayasa'nın 83'üncü maddesine geçici madde eklemeyi hedefliyor. Anayasa değişikliği sağlanırsa, fezleke dosyaları 15 gün içinde yargıya gönderilecek.

Fezleke dosyalarının, 366'sı HDP, 185’i' CHP, 46’sı AKP, 18'i MHP ve 5'i de bağımsız milletvekilinden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

GATA'da tedavi gören polis memuru Yücel Kurtoğlu şehit oldu Gündem Başbakan: Elzem duruma gelirse kara güçlerimizi göndeririz Gündem Başbakan: Elzem duruma gelirse kara güçlerimizi göndeririz Gündem Kritik ismin Hrant Dink cinayeti ile bağlantısı deşifre oldu Gündem