"FETÖ gladyo örgütlenmesidir"

Polis Akademisi Başkanlığınca yayımlanan raporda FETÖ’nün Gladyo hareketi çerçevesinde ele alınması gerektiği vurgulandı. FETÖ’nün dış istihbarat servisleriyle hareket ettiği belirtilen raporda, 15 Temmuz ile Türkiye’nin “uluslararası vesayetçilerle” karşı karşıya olduğu kaydedildi. Rapordaki uyarılar da oldukça önemli

Abone ol

Polis Akademisi Başkanlığınca yayımlanan “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” raporunda çarpıcı tespitler yer aldı.

Rapora göre Fethullahçı Terör Örgütü, 1950’li yıllarda zemin bulan Gladyo hareketi çerçevesinde ele alınmalı. Raporda FETÖ’nün dış istihbarat servisleri ile ilişki içerisinde “Gladyo” tarzı bir örgütlenmeye gittiği ifade edildi. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında gerçekleşen saldırıların da bu kapsamda ele alınması istendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek “uluslararası vesayetçilerle” ilk defa karşı karşıya geldiği kaydedildi.

Raporda önemli uyarılar da yapıldı. Örgütle mücadele konusunda havuz görevi görecek ve koordinasyonu sağlayacak bir merkezin kurulması istendi. Örgütten boşalan yerlere göz diken ve devlet içerisinde örgütlenme gayretinde olan başka gruplara kesinlikle göz yumulmaması gerektiği vurgulandı.

Önerilere göre, örgütün kazanç sermayesi aktarımında usülsüzlük yaptığı dernek ve vakıflar daha sıkı denetlenmeli, konuyla ilgili cezai yaptırımlar da artırılmalı. Gözaltındaki şüphelilerden önce üst düzey yöneticiler yargılanmalı.

Polis Akademisi Öğretim üyelerinin hazırladığı bir diğer rapor da oldukça çarpıcı. Rapor “FETÖ Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" başlığını taşıyor. Buna göre, TRT'de FETÖ ile bağlantılı yapımcı şirketler aracılığı ile 300 milyonluk vurgun yapıldı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT'deki vurgunu Meclis'e taşıdı.

ulusal.com.tr

'Atatürksüz Müfredata Hayır' kampanyası tüm hızıyla sürüyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'istifa' mesajı Gündem Erdoğan: Yılbaşından itibaren uygulamaya başlanacak Gündem Bayrampaşa'da yanmış ceset bulundu Gündem