Rusya o iddiaları yalanladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "IŞİD'le mücadelede Rusya Amerika'yla istihbarat paylaşacak" sözleri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından yalanlandı. Lavrov teröre karşı mücadelede işbirliği konusunda "Biz oradaki devletlere zaten yardım ediyoruz" diye konuştu.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "RusyaIŞİD'le mücadelede bizimle işbirliği yapacak" dedi, Rusya bu iddiayı yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, teröre karşı mücadelede bölge ülkelerine zaten yardım ettiklerini belirtti.

Paris’te meslektaşı Kerry'le son görüşmesini değerlendiren Lavrov, görüşme fikrinin Kerry’den geldiğini ve kendisinin de bu fikri desteklediğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Durum böyle değil. Gerçekten de Yakındoğu’da terörle mücadele konularını ve bölgedeki genel durumu görüştük. Kerry IŞİD'le mücadelede işbirliği önerdi. Ben, Rusya’nın terörle mücadele konusunda işbirliği yapmaya uzun bir süreden beridir hazır olduğunu belirttim. Rusya olarak bölgedeki ülkelere, terörizme karşı durabilmek için savaş kabiliyetini artırma dahil olmak üzere yardım ettiğimizi söyledim." dedi.

ulusalkanal.com.tr

''İç ve dış mihrakların işi'' Gündem IŞİD ile ilgili korkutan iddia! Gündem “Ülkemizi bölmek için orduya saldırıyorlar” Gündem Davutoğlu'ndan sürpriz ziyaret! Gündem