O uçağı havada Aydınlık muhabiri Doğan Kemancı görüntüledi

THY uçağının motoru havada alev aldı. Yolcular korku dolu anlar yaşadı. Uçağın o anını sadece Aydınlık görüntüledi

Abone ol

THY uçağının motoru havada alev aldı. Yolcular korku dolu anlar yaşadı. Uçağın o anını sadece Aydınlık görüntüledi

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı motor kısmındaki arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı’na acil inişi esnasında korku dolu anlar yaşattı. Havada alev alan uçağın ilk ve en net fotoğrafını Aydınlık foto muhabiri Doğan Kemancı çekti.

97 yolcusuyla THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TK 1878 sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada motoru alev aldı. Uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı kontrol kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Uçak ilk denemesinde piste teker koymasının ardından yolcuların ifadesine göre büyük bir gürültüyle birlikte çarpma sesi geldi. Uçak tekrar yükselmeye başladı. İkinci denemesinde havalimanına iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. İniş esnasında uçağın kanatları üzerinde hasar meydana geldi. İniş yapabilen uçak için itfaiye ve polis ekipleri apronda güvenlik önlemi aldı. Yolcular acil tahliye botuyla tahliye edildi. THY’den yapılan açıklamada “Hızlı ve güvenli tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alınmıştır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. İncelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldiği bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır” denildi. Aynı uçağın 2 gün önce de Frankfurt-İstanbul seferini yaparken kokpit camının çatladığı öğrenildi.

‘büyük ŞOK YaşadıK’

O korku dolu dakikaları anlatan yoılcular uçağın içinin yanık koktuğunu ve maskelerin açıldığını söylediler. Uçağın düştüğünü zanneden yolcular “Şok içindeydik, ne olduğunu anlayamadık, yaşadığımıza şükrettik” dedi.

Aydınlık

PKK'nın önerileri CHP'de! Gündem Taşeron işçilik, modern kölelik ya da açlıkla terbiye Gündem ''Adalar Vatan'dır! Vatan geri alacak!'' Gündem Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon seneryoları Gündem