Karadeniz’deki NATO tatbikatına bin 700 asker ve 30’dan fazla gemi katılıyor

Amerika Rusya'yı tatbikatlarla çevreledi. İki ülke arasında bir çok kritik konuda ihtilaflar sürerken NATO Karadeniz ve Gürcistan'da tatbikatlara başladı. Karadeniz tatbikatının 12 Temmuz'a Gürcistan tatbikatının ise 22 Temmuz'a kadar süreceği belirtildi.

Abone ol

NATO ve Rusya arasındaki Ukrayna krizinden sonra tırmanan gerilim bir yenisi daha eklendi.

Kırım geriliminden sonra yükselen Amerika ve Rusya arasındaki kriz Karadeniz’e sıçradı. NATO 12 Temmuz'da biteceği belirtilen askeri tatbikata başladı.

Bulgaristan açıklarında yapılan tatbikatın öncüsü Amerika. Tatbikata Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan da katılıyor. 3 Temmuz’da başlayan tatbikatta 1.700 asker görev yapıyor.

“Breeze 2015” adlı tatbikata 30’dan fazla gemi, Türkiye'ye ait bir denizaltı ve Bulgaristan'a ait gemi helikopterleri ile uçaklar katılıyor.

Tatbikat iki birlikle sürüyor. NATO Daimi Deniz Görev Grubu 1 adlı birlikte tatbikata Portekiz ve Hollanda’ya ait fırkateynler de destek veriyor.

NATO Daimi Mayın Karşıtı Tedbir Grubu 2 adlı birlikte ise bir Türk firkateyni ile Türkiye ve Romanya'ya ait 2 mayın tarama gemisi bulunuyor.

Nato'nun diğer tatbikatı da Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başladı. "Agile Spirit 2015" adlı tatbikata Gürcistan dışında ABD, Bulgaristan, Romanya, Litvanya ve Letonya'dan askeri personel bulunuyor.

Tiflis'e yakın "Vaziani" askeri eğitim sahasında başlayan tatbikatın 22 Temmuz'a kadar süreceği beliritliyor.

ulusalkanal.com.tr

Hedef gösterilen TMMOB'den sert yanıt Gündem ''Külliye külliyen kaçak'' Gündem Çinli turistler Kapadokya için yaptıkları ön başvuruları iptal ediyor Gündem Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama Gündem