Davutoğlu: Bütün yükü biz karşılayamayız

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkması için hükümet-işçi-işveren görüşmeleri sürüyor. İşverenler, vergi ve prim yükününün devlet tarafından karşılanmasında ısrarlı. Hatta işçilerin bir kısmı da bu teklife sıcak bakıyor. Ancak Çalışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu bu talebe, "Bütün yükü biz karşılayamayız" yanıtını verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, asgari ücret artışı için işverenlere "bütün yükü biz karşılayamayız" mesajı verdi.

Davutoğlu, önceki gün yapılan Çalışma Meclisi’nin basına kapalı bölümünde, işçi ve işveren temsilcilerini dinledikten sonra soruları yanıtladı. Davutoğlu, bütçe çalışmalarıyla birlikte asgari ücrette verilecek desteklerin kısa süre içinde netleşeceğini belirtti.

İşçi ve işveren temsilcilerinin asgari ücret artışından doğacak yükün devlet tarafından karşılanması noktasında anlaştığını belirten Davutoğlu, bunun mümkün olmadığını ifade etti. Davutoğlu, "Bütün yükü biz karşılayamayız" dedi.

Toplantıda işçi sendikalarının kırmızı çizgi olarak gördüğü kıdem tazminatı da gündeme geldi. Türk-İş ve DİSK kıdem tazminatı verilmeyenler için bri çalışma yapılmasını talep etti. DİSK, “Kıdem tazminatı verilemeyenlere Ücret Garanti Fonu’ndan bu ödeme yapılsın. Devlet bunu daha sonra tahsil etsin” önerisini getirdi.

Bununla birlikte Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ortak açıklama yaptı. Açıklamada işsizlik sigortası primlerinde ve SGK primlerinde indirimler yapılmasının isabetli olacağı kaydedildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da twitter’dan “işçi konfederasyonu başkanlarına teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

“Olsun ama benden uzakta…!” Gündem Güvercin yüzünden katil oldu Gündem *Ayaz Ata'ya mektup Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan Sarıkamış mesajı Gündem