"Schengen uygulaması tehlikede"

Avro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, mülteci krizi nedeniyle Schengen uygulamasının tehlikeye girdiğini söyledi. Dijsselbloem "Serbest dolaşım bölgesinin daraltılmasını ve çekirdek bir Avrupa" belirlenmesini önerdi. Açıklamaya Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'den tepki geldi.

Abone ol

Avrupa’da serbest dolaşım hakkı veren Schengen uygulamasının sonu mu geliyor?

Avro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem (Yorün Daysabulun) konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Mülteci krizinin Schengen uygulamasını tehlikeye soktuğunu belirten Dijsselbloem, Serbest dolaşım bölgesinin daraltılması gerektiğini söyledi. Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Dijsselbloem (Daysabulun) çekirdek bir Avrupa belirlenmesini önerdi.

Hollanda Maliye Bakanlığı görevini de yürüten Dijsselbloem, Avrupa Birliği üyelerinin sığınmacıların adil bir şekilde dağılımı konusunda dayanışma göstermediğini ifade etti. Avro Grup Başkanı “Böyle devam ederse Hollanda, Almanya, İsveç, Avusturya ve Belçika 'Mini-Şengen' için biraraya gelecek” diye konuştu.

Dijsselbloem’un açıklamalarına Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker’dan tepki geldi. Juncker, Schengen’in sona erdirilmesinin aynı zamanda Avrupa’nın para birliği Avro'nun da sonu anlamına geldiğini ifade etti.

“Schengen vizesi” tartışmaları devam ederken Makedonya Yunanistan sınırına tel örgü çekmeye başladı. Hedef sınırda bekleyen mültecilerin ülkeye girişlerinin kontrol altına alınması.

ulusalkanal.com.tr

Fransa bin kişiyi geri çevirdi Dünya AB'den Rusya ve Türkiye atağı Dünya Arjantin meclisi devletçilikte ısrarcı Dünya Dünyada 3 çocuktan 1’inin nüfus kağıdı yok Dünya