Kapanan şirket oranı 1 yılda arttı

Ocak ayında kapanan şirketlerin oranı bir önceki aya göre azalırken, geçen yılın aynı ayına göre ise arttı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin istatistiklerine göre kapanan şirketlerde yıllık bazda yüzde 9,9’lik artış meydana geldi.

Abone ol

Bir yılda kapanan şirket sayısı yüzde 9 artarken kurulan şirket sayısı yüzde 26 arttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 2020 yılı Ocak ayı kurulan ve kapanan şirketler istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Ocak ayında Aralık ayına göre kapanan şirket sayısında yüzde 3,77 oranında azalış gözlemlendi. Kapanan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 9,9’luk artış meydana geldi.

Kurulan şirket sayısında Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 33’lük, geçen yılın aynı ayına göreyse yüzde 26’lık artış oldu. 2020 yılı Ocak ayında tüm illerde şirket kuruldu. Toplam 10 bin 591 şirket ve kooperatif kuruldu, bunların yüzde 85’ini limited şirketler oluşturdu. Ocak ayında kurulan şirket ve kooperatiflerde 3 büyük il arasında İstanbul 1’inci sırada yer aldı.

Ocak ayında bin 76 adet yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu. Şirketlerin 618’i Türkiye, 83’ü İran ve 45’i Suriye ortaklı. Bu şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 76,20’sini yabancı sermayeli ortak payı oluşturdu.

Öte yandan Ocak ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin 702’si toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı alanında oldu. Uzmanlara göre motorlu taşıt onarımı şirketlerinin kapanması, otomobil sektörünün gerilediğinin göstergesi. Kapanan şirketlerin 427’si inşaat ve 262’si ise imalat sektöründe oldu.

Veriler, kooperatiflerin durumunu da gözler önüne serdi. Kapanan kooperatif sayısında bir önceki aya göre yüzde 95, geçen yılın aynı ayına göreyse yüzde 9,91 artış oldu.

ulusal.com.tr

Deniz patlıcanı Çin'e ihraç ediliyor Ekonomi Sendikalı oldular işten atıldılar Ekonomi Altın fiyatları güne rekorla başladı Ekonomi Tüketici güven endeksi 57,3 oldu Ekonomi