ABD Kongresi'nden Türkiye'ye ilişkin çarpıcı rapor!

ABD Kongresi'nin Türkiye ile ilişkileri ele alan raporunda çarpıcı tespitler yer aldı. Amerikan Kongresi Araştırma Merkezi'nin raporunda, “Türkiye'nin komşu ülkelere model ve ABD çıkarlarını kolaylaştırıcı olacağı sanılıyordu. Ama yakın zamandaki gelişmeler bu kapasitenin azalmasını sağladı” ifadesi kullanıldı.

Abone ol

“Türkiye’nin Amerika'nın çıkarlarını kolaylaştırıcı fonksiyonu azaldı” Bu tespit ABD Kongresi Araştırma Merkezi tarafından 23 Nisan tarihli raporundan.

Türkiye ve çevresi hakkındaki raporlarıyla tanınan Jim Zanotti’nin yazdığı rapor, iki ülke ilişkilerinin geriye doğru gittiğini gösteriyor.

Raporda Türkiye için yapılan tespitler çarpıcı. “Bölgeyi şekillendirici, komşu ülkelere model ve ABD çıkarlarını kolaylaştırıcı olacağı sanılıyordu, ama yakın zamandaki gelişmelerden dolayı bu yönde ülkenin kapasitesi de azaldı” denilerek Amerikanın Türkiye’den son dönemde istediğini alamadığına dikkat çekildi.

Rapora göre Türk dış politikası Müslüman Kardeşler peşinde koşan Sünni mezhepçilik ve İslami romantizme yöneldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yönetim mekanizmasındaki pozisyonu ve hükümet ile yaşadığı anlaşmazlıklar da söz konu rapora yansıdı. Erdoğan için “Önemli politika konularında son karar veren olmaya devam ediyor” nitelemesinde bulunuldu.

Erdoğan ile Davutoğlu arasında yakın zamanda baş gösteren açılım konusundaki farklılık için ise “Davutoğu direniyor” ifadesi kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

Talimat Pensilvanya'dan Gündem İstanbul'da elektrik kesintisi! Gündem Genelkurmay'dan önemli açıklama! Gündem Davutoğlu: Talimat Pensilvanya'dan Gündem