Hamaney'in danışmanı Ulusal Kanal'a açıkladı: Krizin çözümü için arabulucu oluruz

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin çözümü için İran arabuluculuk için devreye girdi. İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Geçen hafta Moskova'yı ziyaret eden Velayeti, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizi çözmek için İran'ın devrede olduğunu açıkladı. Velayeti, "Bu konuda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Abone ol

İran'ın dini lideri Hamaney'in Dışilişkiler başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Velayeti, İran'ın Türkiye ve Rusya arasındaki krizin çözümünde rol almaya hazır olduğunu açıkladı.

Velayeti, İran İslam Devrimi'nin 37'nci yıl dönümü nedeniyle başkentte düzenlenen bir konferans sonrası Ulusal Kanal Ankara Haber Müdürü Erdem Atay'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Velayeti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İran'a davet edildiğini söyledi.

"İlişkiler hiç soğuk değil. Dışişleri Asya ve Pasifik'ten sorumlu bakan yardımcımız İbrahim Rahimpur dün Türkiye'ye gitti. Hem orda görüşmeler yapacak hem de Davutoğlu'nu İran'a davet edecek. İnşallah Davutoğlu da önümüzdeki günlerde İran'a gelecek."

Hamaney'in başdanışmanı Velayeti, Türkiye ve Rusya arasındaki krizin çözümü konusunda da açıklamalar yaptı. Geçen hafta Moskova'yı ziyaret eden Velayeti, "krizin çözümü için İran arabuluculuk yapar mı" sorumuza olumlu yanıt verdi.

"Tabi tabi... Bugüne kadar gerginlik ve yaşananlarla ilgili sorunların giderilmesi için biz çok çaba verdik ve çaba göstermeye devam edeceğiz. İki ülkenin ilişkilerinin düzelmesi için, bu konuda elimizden geleni yapacağız."

Velayeti, İran'ın Türkiye'ye verdiği öneme vurgu yaptı.

"Gelecekte değişik alanlarda ilişkilerin hareketleneceğini ümit ediyoruz. İran, Türkiye'yi dost ve kardeş ülke olarak hiçbir zaman unutmadı ve onu hafife almadı. Türkiye bizim gözümüzde her zaman konumunu korumuştur. Bundan sonra ilişkiler daha da güçlenecek. Davutoğlu'nun gelmesiyle ülkeler arası ziyaretler artacak."

ulusalkanal.com.tr

Hamaney'in danışmanı Ulusal Kanal'a açıkladı... paylaşan: ulusalkanal

Türk ve İsrail heyetleri ikili ilişkileri normalleştirmek için Cenevre'de bir araya geldi Gündem İzmir'deki Askeri Casusluk Davası hakim ve savcısına uzaklaştırma Gündem İçişleri Bakanı'ndan Cizre'deki operasyonlara ilişkin açıklama Gündem Ankara'nın bu mesajı PYD'yi kaygılandırdı! Salih Müslim en büyük korkularını açıkladı Gündem