Em. Korg. Pekin: AP’nin çağrısı hukuk açısından yüz karasıdır

Abone ol

Vatan PartisiGenel Başkan Yardımcısı ve Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Avrupa Parlamentosu'nun sözde "Ermeni Soykırımını" tanımaya yönelik aldığı kararı değerlendirdi.

Pekin, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

Avrupa Parlamentosu tarafından 13 Mart 2015 tarihinde Strazburg’da oy çoğunluğu ile kabul edilen “Dünya’da İnsan Haklarının Durumu ve AB’nin Bu Konudaki Politikası” başlıklı raporun karar metninde, Avrupa Birliği devletlerinden “Ermeni Soykırımını” hukuksal olarak tanımaları istendi. Kararda AB devletleri ve AB kurumlarına “Ermeni Soykırımının” tanınmasına katkı sağlamaları çağrısıda yer aldı. AP aldığı bu hukuk dışı kararla, kendi yarattıkları hukuku çiğnemekte ve herzaman yaptığı gibi hukuku işine geldiği gibi kullanmakta ve yorumlamaktadır.

Önümüzde AİHM’in 2. Dairesi’nin Perinçek kararı olmasınave daha yeni Lahey Adalet Divanı’nın verdiği kararda, soykırımla ilgili Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 1948 yılında yürürlüğe girdiği belirtilerek, bundan önce meydana gelen olayların soykırım olarak tanımlanamayacağı belirtilmesine rağmen böylesi bir karar alınması hukuk açısından bir yüz karasıdır.

Diğer taraftan Uluslararası Adalet Divanı ve Avrupa Adalet Divanı’nın daha önce almış olduğu kararlar gereğince, parlamentoların bu konuda alacağı kararların hiçbir hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. Bu kararlar sadece siyasidir. Bu kararların hukuki bağlayıcılığı yoktur. Bu kararların hukuki olabilmesi için ya olayın geçtiği yerdeki yerel mahkemede yada uluslararası mahkemeden karar çıkması gerekmektedir. Dolayısıyla AP’nin bu girişiminin, özellikle de AİHM’nin Büyük Dairesi’nde 28 Ocak’ta görülen Perinçek Davası’nın gerekçeli kararının beklendiği bir dönemde ve Ermenilerin 24 Nisan 2015 tehcirin yüzüncü yılı nedeniyle yaptıkları baskılar sonucu alınan siyasi bir yaklaşım olduğu ve hem dünya kamuoyunu hem Türk kamuoyunu hemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Strazburg’taki mahkemeyi baskı altına almaya çalıştığı değerlendirilmektedir.

Ne AP’nin aldığı bu karar ne de herhangi bir güç haklı mücadelemizin sürdürülmesine engel olamayacaktır.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

Haşim Kılıç aday olacak mı? Açıkladı Gündem Avrupa Parlamentosu'nun çağrısına Dışişleri'nden tepki! Gündem AKP’nin Mısır politikası pahalıya patladı Gündem 10 maddelik anlaşma, bölücü anayasa ve nefret sarmalında boğulmak! Tehlikeli sularda seyir! Gündem