AK Parti meclis grup yönetimi belirlendi

Ak Parti, Meclis grubu yönetimini belirledi. 3 yıllık dönem için seçilen yönetimde Meclis İdare Amirleri dışında değişiklik yapılmadı. Meclis Başkanvekili, Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri görevlerine devam edecek.

Abone ol

Ak Parti grup salonunda sandık kuruldu. Grup yönetimi belirlendi.

Ak Parti Meclis grubu, sabah saatlerinde basına kapalı olarak toplandı. Grup adayları, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Toplantıda grup yönetimi ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Seçim sonuçlarına göre yönetimde önemli bir değişiklik olmadı. Buna göre Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Grup Başkanı Naci Bostancı görevine devam edecek.

Grup Başkanvekilleri de seçimle birlikte değişmedi. Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu görevini sürdürecek.

Meclis İdare Amirleri'nde ise değişiklik yaşandı. Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Meclis İdare Amirleri oldu. Şanlıurfa Vekili Halil Özcan'ın İdare Amirliğine devam etmesi kararlaştırıldı.

Ak Parti İzmir Milletvekili Özalan, seçimin ardından Anadolu Ajansı’na açıklama yaptı. Getirildiği bu görevin çok önemli ve şerefli bir görev olduğunu belirtti.

Ak Parti Meclis grubunda oluşturulan liste, Meclis Genel Kurulu tarafından işaret oyuyla oylanacak. Böylelikle seçim tamamlanacak. Ak Parti Meclis grubunun yönetimi 3 yıl boyunca görev yapacak.

Meclis Başkanvekillikleri, katip üyelikleri ve idare amirlikleri için bir yasama döneminde iki seçim yapılıyor. Bu hafta içinde Meclis’teki diğer grupların da sandığa gitmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

Baro başkanlarından ortak açıklama: "Kutuplaşmanın önü açılmaktadır" Gündem Çoklu baro teklifi Meclis'te Gündem Çin’den ABD’ye yanıt: Yaptırımlara yanıtımız ulusal çıkarlara bağlılığımız olacak Gündem Bebek katili "Partizan" etkisiz hale getirildi Gündem