ABD eğitimli 50 kişilik F tipi kadro TSK'nın etkisizleştirilmesinde görev aldı

AKP ve PKK'nın birlikte yürüttüğü bölünme açılımının F tipi ve Amerika bağlantılarını gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, CIA ve FBI'da eğitilen 50 kişilik F tipi kadro, açılım öncesi özel olarak bölgede görevlendirildi. ABD eğitimli F tipi kadroların TSK'nın etkisizleştirilmesinde görev aldığı belirtildi.

Abone ol

F tipi örgüte karşı operasyonlarda AKP ve PKK'nın birlikte yürüttüğü açılım süreciyle ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Açılımdan hemen önce Güneydoğu'ya atanan 50 kişilik F tipi kadronun Amerika'da eğitimden geçirildiği belirlendi. AKP ve PKK'nın birlikte yürüttüğü açılım öncesinde çok sayıda F tipi kadro Amerika'da doktora eğitimine gönderildi. ABD istihbarat örgütleri CIA ve FBI'da eğitilen 50 kişinin açılımla birlikte Türkiye'ye dönerek Güneydoğu'ya yerleştirildiği tespit edildi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre hassas görevlerdeki F tipi kadroların aldıkları eğitim de çarpıcı: dijital ve istihbarata karşı koyma... Aktarılan bilgilere göre ABD kamplarında eğitilen F tipi kadrolar Güneydoğu'da PKK ile mücadelenin engellenmesinde görev aldı.

ABD eğitimli F tipi kadroların terörle mücadelede görevli askerler hakkındaki itibarsızlaştırma ve kumpas soruşturmaları süreçlerinde aktif rol oynadığı ifade edildi. Bölgedeki sürecin bu ekip tarafından yönetildiği kaydedildi.

Hassas kurumlara sızdırılacak F tipi kadroların önceden belirlendiği ve eğitimleri için sınav sonuçlarının bile beklenmediği, istenilen yerleştirmelerin sınavlarda sorular çalınarak yapıldığı da edinilen bilgiler arasında.

F tipi kadroların iz bırakmamak için kimlik ve kütük bilgilerini sık sık değiştirdiği de tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek: Gökyüzü hastalığı Gündem Jandarma komutanlığına roketli saldırı Gündem İçerideki Batı ile savaş… Gündem İDO ve BUDO seferleri iptal Gündem