İran teknolojisini sergiledi

İran, yüzde yüz yerli hava teknolojilerini, 7'ncisini düzenlediği Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda görücüye çıkardı. Fuarda insansız hava araçları, radar sistemleri ve helikopterler ilgi odağı oldu. İranlı yetkililer, ambargolara rağmen ürettikleri teknolojiyi Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Abone ol

Havacılık sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken İran, yeni teknolojik ürünlerini görücüye çıkardı. Kiş adasında 7'incisi düzenlenen uluslararası havacılık ve uzay teknolojileri fuarında insansız hava araçları, radar sistemleri ve helikopterler sergilendi.

Ebabil-3 adlı yerli İnsansız Hava Aracı ilk kez tanıtıldı...

Ebabil-3 dört silindirli motorla çalışıyor. 8 saatlik havada kalabiliyor ve 250 kilometre menzile sahip. Ebabil-3 çektiği görüntüleri eşzamanlı olarak kontrol merkezine iletiyor.

İran savunma sanayiinin en yeni ürünü Sorna adlı helikopter de ilk kez görücüye çıkan ürünler arasında.

Havacılık ve uzay teknolojileri fuarını iki yılda bir düzenlediklerini söyleyen Fuar yetkilisi Bijan Bonektar amaçlarının bölge ülkelerinin de bu fuara katılarak İranla birlikte milli teknolojilerini geliştirmesi olduğuna dikkat çekti.

Havacılığın olmazsa olmazı radar ve sinyalizasyon sistemleri üreten iranlı Riz Moj Sanayi Genel Müdürü Muhammet Gulamiyan da dünyada sadece beş ülkede bulunan sistemi üretmeleriniin önemine dikkat çekti.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

Müzakerelerde son viraj Dünya Rusya ve Çin'den ortak karar Dünya Biden neden geldi? Dünya Taliban'a operasyon Dünya