Doğu Anadolu dondurucu soğuk

Türkiye'nin doğu illerinde dondurucu soğuklar hüküm sürüyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan adeta buz tuttu.

Abone ol

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, cadde ve sokaklarda buzlanmaya neden oldu.

Bazı binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Araç camları buzla kaplandı. Şadırvanlar ve evlerin gider borular dondu. Vatandaşlar buz tutan yollarda yürümekte zorlandı.

Iğdır'ın yüksek kesimleri kar altında kaldı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Ardahan'da soğukların etkisiyle dere ve nehirlerin yüzeyi buz tuttu. Ağaçlar kırağı tuttu.

Kars'ta kar yağışının ardından belediye ekipleri kaldırım ve yollarda oluşan buz kütlelerini temizlemeye çalıştı. Vatandaşlar donan araçlarını ateş yakarak ısıttı. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sarıkamış ilçesinde ise Acı Su Deresi tamamen buz tuttu.

Ağrı'da da soğuk hava nedeniyle sürücüler, yakıt depoları donan araçlarının altında ateş yaktı. Ağrı-Erzurum karayoluna sis çöktü. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, soğukların etkisiyle dere ve nehirler de dondu.

İstanbul'da sahte içki operasyonu: 2,5 ton sahte içki ele geçirildi Yurt Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı 4 Ocak'ta açılıyor Yurt Siber vatan için yeni güvenlik planı yayınlandı Yurt Batman'da DEDAŞ'a tepki Yurt