Rus pilotları kurtarmak için giden helikopteri vuran 4 ÖSO'lu yakalandı

Türkiye'nin düşürdüğü Rus savaş uçağının pilotlarını kurtarmak için bölgeye gönderilen Rus helikopterini vuran dört Özgür Suriye Ordusu militanının yakalandığı öne sürüldü. ÖSO üyelerinin terörizm suçlamasıyla Rusya ya da Suriye’de yargılanacakları belirtildi.

Abone ol

Türkiye sınırını ihlal ederken düşürülen Su-24 tipi Rus savaş uçağının pilotlarını kurtarmak için gönderilen Rus helikopterini vuran, Özgür Suriye Ordusu'na mensup dört teröristin yakalandığı öne sürüldü.

Suriye'de yayın yapan Al-Masdar News'ün haberine göre; pilotları kurtarmak için gönderilen Rus helikopterini 24 Kasım günü TOW füzesiyle vuran dört terorist, Suriye ordusuna bağlı deniz piyadeleri tarafından dün akşam saatlerinde yakalandı.

Haberde, yakalanan teröristelerin kimlikleri açıklanmazken, Lazkiye kırsalında saldırı hazırlığı içinde oldukları iddia edildi. ÖSO üyelerinin terörizm suçlamasıyla Rusya ya da Suriye’de yargılanabilecekleri belirtildi.

Haberde ayrıca Russia Today yayın organına ait ve milislerin yakalandıktan sonraki görüntüleri ile TOW füzesini ateşledikleri sıradaki görüntülerini yansıtan bir videoya da yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ın tüm malvarlığına el konulacak Gündem "Bu Meclis Anayasa yapamaz" Gündem Zaman ve Cihan'a teknik malzeme veren şirkete de kayyum atandı Gündem Meclis Başkanı siyasi partileri terör konusunda toplantıya çağırdı Gündem