Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönüş planı da Akıncı İddianamesi'nde yer aldı

FETÖ'cü darbe kalkışmasının yönetildiği Akıncı Hava Üssü ile ilgili hazırlanan iddianamede, Fethullah Gülen'in Türkiye’ye dönüş planı da yer aldı. İddianamede, Gülen'in 25 Temmuz’da döneceği ve ilk aşamada, Akıncı Üssü'nde inşa edilen bir binada kalacağı belirtildi. Bu arada FETÖ’cülerin Türk milletine verdiği maddi zarar da ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi kamu kurumlarına atılan bombalar nedeniyle 80 milyon liralık zarar meydana geldi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönüş planı "Akıncı İddianamesi"nde yer aldı.

Buna göre Gülen, 25 Temmuz’da dönecek ve ilk aşamada, Akıncı Üssü’nde inşa edilen bir binada kalacaktı.

İddianamenin ekinde yer alan CD’de darbecilerin Akıncı Üssü’nde karargâh olarak kullandığı binaların görüntüleri yer aldı.

CD’de “15 Temmuz 2016’da darbecilerin merkez olarak kullandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde, komutanlık binasının yan tarafına yaptırılmaya başlanan ve darbeciler başarılı olsaydı 25 Temmuz 2016’da Türkiye’ye gelecek olan Fetullah Gülen’in kullanacağı değerlendirilen yapının görünümü” denilerek, inşaat alanı görüntüsüne yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Akıncı Üssü'ndeki darbe faaliyetlerine ilişkin hazırlanan iddianamede, darbecilerin neden olduğu kamu zararı da gözler önüne serildi.

Buna göre, 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü pilotların bombalarıyla 80 milyon liralık kamu zararının meydana geldiği öğrenildi.

Maddi zararın en büyük kaynağının, Meclis, TÜRKSAT, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekât Daire Başkanlığı ile Polis Akademisi Başkanlığına atılan bombalar olduğu belirtiliyor.

FETÖ'cü pilotların attığı bombalar nedeniyle Meclis’te 19 milyon 472 bin 380, TÜRKSAT'ta 7 milyon 27 bin 655, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binalarında 7 milyon 349 bin 500, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında 40 milyon, Özel Harekat Daire Başkanlığında 6 milyon 341 bin 879, Polis Akademisi Başkanlığında 553 bin 420 lira olmak üzere toplam 80 milyon 744 bin 834 lira kamu zararı oluştu.

İddianamede ayrıca, bombalamalar nedeniyle otomobil, dolmuş gibi araçlar ve evlerde oluşan hasarlara ilişkin bilgiler de yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Sabahattin Önkibar: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "istifa et" dedi Gündem TSK'dan açıklama: 104 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Zorunlu kış lastiği uygulaması sona erdi Gündem Saadet Partisi binasına 'Evet' pankartı astılar Gündem