Kovid 19 dünya genelinde yayılımını sürdürüyor

Kovid 19 dünya genelinde yayılımını sürdürüyor. Vaka sayısı 664 bini aştı. 30 bin 890 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybederken, 142 bin 368 kişi de iyileşti. Bir çok ülkede yeni önlemler var...

Abone ol

Koronavirüs ile tüm dünya mücadele etmek için yoğun çaba harcıyor. Virüs yayılımını hızla sürdürüyor. Dünya genelinde vaka sayısı 664 bini aştı. 30 bin 890 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. 142 bin 368 kişi de iyileşti.

Komşu ülke Rusya'da Kovid-19 kaynaklı ölenlerin sayısı 7’ye çıktı. Sınır geçişleri kapatıldı.

Yine komşu ülke Irak'ta hükümeti kurma görevi verilen Adnan ez-Zurfi, uluslararası topluma seslendi. "Kovid-19 için İran'a yardım" çağrısı yaptı. Zurfi, ekonomik yaptırımların kaldırılmasını veya hafifletilmesi için çaba harcamasını ve tıbbi ilaç desteğinde bulunulmasını istedi.

Fas ve Umman'da koronavirüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları artıyor. Fas'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısının da 437 olduğu bildirildi. Umman'da ise, 15 kişide daha Kovid-19 tespit edildi. Vaka sayısı 167'ye yükseldi.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde, salgına karşı mücadele kapsamında, bir grup gönüllü genç, Han Yunus kentindeki en fakir bölge olan Soğuk Nehir Kampı'nda dezenfekte çalışması yaptı. İsrail de ise yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 13'e yükseldi. Vaka sayısı 3 bin 865’e ulaştı.

Kovid-19 nedeniyle Ermenistan'da 2 ve Ukrayna'da 1 kişi daha yaşamını yitirdi. Kazakistan'da vaka sayısı 265'e, Özbekistan'da 133'e, Gürcistan'da 90'a yükseldi. Kırgızistan'da 26 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de çalışanlar, 21 günlük sokağa çıkma yasağını köylerinde geçirmek için yollara düştü. On binlerce kişinin terminallerde bir arada beklemesi ise endişeye sebep oldu. Ülkede vaka sayısı 933, hayatını kaydedenlerin sayısı da 20 olarak açıklanmıştı.

Endonezya'nın Bali adasında salgını durdurmak için şehir sakinlerinin sokağa çıkmaması önerildi. Önlemler kapsamında şehrin belli bölgelerinde dezenfekte çalışmaları yapılırken, pazar yerleri ise kapatıldı. Sahillerin büyük oranda boş olmasına rağmen yine de yer yer turistlerin olduğu gözlendi.

ulusal.com.tr

İtalyanlar AB bayrağı yaktı Dünya İtalya'da ölü sayısı 10 bin 779'a yükseldi Dünya Hindistan Başbakanı Modi koronavirüs önlemleri için özür diledi Dünya ABD'de koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 2 bin 191'e yükseldi Dünya