İzmir Adliyesi'nde artık yasak!

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Adliyesi içinde ve çevresinde basın açıklaması yaptırılmaması için emniyet birimlerine uyarıda bulundu. DHA’nın haberine göre, Başsavcılığın aldığı kararda, Çağdaş Hukukçular Derneği’nin geçen hafta tutuklanan İzmir Haziran Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç’la ilgili olarak, Anayasa Mahkemesi’ne bin avukatla yapacağı ‘tutukluluğa itiraz’ dilekçesi için vekalet alınması amacıyla Adliye içinde stand açılmasının da etkili olduğu belirtildi.

İleri Haber’e konuşan ÇHD İzmir Şube Başkanı Şule Arslan olayı doğruladı. Hızal, savcılığın aldığı kararı ülkedeki iklimin bir yansıması olarak değerlendirdi. Yasakla ilgili görüşmeler yapacaklarını belirten Hızal, BHH üyesi Onur Kılıç için açtıkları stand çalışmasının da sürdüğünü aktardı. Hızal “Kılıç için açtığımız masa iç kısımda duruyor. Baroya ait bölgede açtığımız için ona karışamıyorlar” dedi. (İleri)

İsmet Yılmaz'dan operasyon açıklaması Gündem Sandukalar için dini tören düzenlendi Gündem Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı İsmail Hakkı Pekin'den önemli açıklamalar Gündem 'Yüce Divan'da yargılanmaları gerekir' Gündem