Petro-İş: Kaza değil cinayet

Petrol-İş Ankara Şubesi, Barutsan Roket Fabrikası'nda meydana gelen patlamayı kaza olarak nitelendirmediklerini açıkladı. Sendika yönetimi, patlamanın ihmaller yüzünden yaşandığını belirtti. Fabrika yönetimine çağrı yapan Petrol İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, “Fabrikadaki iş güvenliği için derhal harekete geçilmeli“ dedi.

Abone ol

Türk İş’e bağlı Petrol İş, Barutsan’daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Pertrol-İş patlamanın, “İş kazası değil iş cinayeti" olduğunu söyledi.

Ankara Elmadağ’da bulunan, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda geçen hafta bir patlama meydana gelmişti.

Patlamada 1 işçi hayatını kaybederken 3’ü ağır 6 işçi de yaralanmıştı.

Tezgah içerisinde biriken gaz sıkışma sonucunda meydana gelen patlamaya ilişkin Petrol-İş Ankara Şubesi, Barutsan işçileriyle birlikte fabrika önünde açıklama yaptı.

Hayatını kaybeden işçiyi anarak konuşmasına başlayan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, yaşanan olayı bir kaza olarak nitelendirmediklerini vurguladı.

Patlamayla ilgili ihmalleri sıralayan Gül, fabrika yönetimine çağrı yaptı.

Açıklamanın ardından patlamada hayatını kaybeden işçinin yakınlarına Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Krizden en çok Gaziantep etkileniyor Gündem AKM tamamen yıkıldı Gündem İBB Başkanı'ndan flaş UBER uyarısı Gündem 15 Temmuz'un yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem