"ABD'nin 1 yılda yapamadığını Rusya 2 ayda yaptı"

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya’nın 30 Eylül’den bu yana düzenlediği hava operasyonları sayesinde Suriye’deki durumun belirgin şekilde düzeldiğini söyledi. "Suriye ordusu tüm cephelerde ilerleme sağlıyor" diyen Esad, IŞİD'in atardamarının Türkiye olduğunu savundu.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Rusya'nın yardımlarıyla birlikte teröristlerin temizlenmesinde büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini açıkladı. IŞİD'in Türkiye'yi arka bahçe olarak kullandığını söyledi.

Çinli Phoenix TV'ye konuşan Esad, Rusya'nın hava operasyonlarıyla, terörle mücadelenin iyiye gitmeye başladığını kaydetti. Esad, "Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını söyleyebilirim” dedi.

Suriye lideri, Rusya’nın operasyonlarının ABD öncülüğündeki operasyonlardan daha çok işe yaradığını kaydetti. ABD'nin bir yıldır teröristlere operasyon düzenlediğini hatırlatan Esad, “Sonuç olarak teröristler daha da güçlendi ve tüm dünyadan daha fazla terörist buraya geldi" dedi.

Esad, "Rusya ile ABD arasındaki temel fark, Rus güçlerinin Suriye ordusuyla işbirliği yapmasıdır” ifadesini kullandı. Suriye lideri, ayrıca hükümetin Moskova’da muhaliflerle görüşmeye hazır olduğunu da belirtti.

IŞİD konusunda Türk hükümetine yönelik suçlamalar yönelten Esad, “IŞİD’in atardamarı Türkiye” ifadesini kullandı. Esad, “Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olmaksızın IŞİD’in devam etmesinin kesinlikle mümkün olmadığını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

Paris'teki saldırı sonrası ilk kez konuştular Dünya "Bütün küvetler yasaklansın" Dünya Obama: Diğer liderler gibi saçımı boyamıyorum Dünya THY'nin New York-İstanbul seferini yapan uçağına bomba ihbarı! Dünya