ABD, Sinirlioğlu'nu yalanladı! Konu: Esad

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu "Esad 6 ay sonra gidecek" dedi, Amerika yalanladı. Siniroğlu, "Esad yetkililerini yeni hükümete devredecek ve aday olmayacak" demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise "Herhalde Türkiye bu sözleri düzeltti" açıklaması yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun "Esad 6 ay sonra gidecek. Yeniden aday olmayacak" açıklamaları ABD tarafından yalanlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "doğru değil" dedi.

Sinirlioğlu, Viyana'daki Suriye krizi toplantısı "Esad'ın yetkilerini yeni hükümete devretmesi, bir daha aday olmaması ve belirlenen tarihte gitmesine" ilişkin anlaşma sağlandığını açıklamıştı.

Sinirlioğlu Rusya'nın bu konu hakkındaki tutumu ile ilgili de "Kabul etti diyemem ama direniş yok" ifadelerini kullanmıştı.

Sinirlioğlu'nun "Esad 6 ay sonda gidecek. Yeniden aday olmayacak" açıklamaları ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner tarafından yalanlandı.

Haftalık basın toplantısında konuşan Toner'e Sinirlioğlu'nun sözleri hatırlatıldı. Toner, "O haberleri gördüm. Doğru olduğunu sanmıyorum. Herhalde Türkiye bu sözleri düzeltti." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Suriye’nin kuzey sınırındaki 98 kilometrelik kısımda Türklerle birlikte bir operasyon yapacağız" açıklamasını Ankara Büyükelçisi John Bass değerlendirdi.

Bass, Kerry'nin IŞİD'in kontrolündeki sınır bölgesinde, örgütün insan ve mal kaçakçılığı yapmasını engellemek amacıyla yapılacak ortak operasyonu kastettiğini söyledi.

Bass, "Kerry’nin atıfta bulunduğu Suriye'nin kuzeybatısındaki bu soruna çare bulmak için işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması beklentisi" dedi.

IŞİD'in petrolden para kazandığını belirten Bass, "Hepimizin birlikte, DAEŞ üzerinde baskı kurmak için yeni yollar bulmak konusunda çalışması gerekir." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

F tipini soruşturan, sanık oldu Gündem Deprem uzmanından önemli açıklamalar Gündem İran açıkladı: Irak'ta bir araya gelecekler Gündem Erdoğan, Davutoğlu'na görevi verdi Gündem