"Parlamentoyu basına kapatarak işlevsizleştirmek istiyorlar"

Türkiye Büyük Millet Meclisi basına kapatılıyor. Meclis idari amirleri, Meclis'te uygulanacak yeni güvenlik önlemlerine ilişkin 10 maddelik bir eylem planı hazırladı. Maddeler arasında, basının Meclis kulislerine saat 20’den sonra girmesinin yasaklanması da bulunuyor. Uygulamaya tepkiler var.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi basına da kapatılıyor.

Meclis idari amirleri, Meclis'te uygulanacak yeni güvenlik önlemlerine ilişkin eylem planı hazırladı. Plan 10 maddeden oluşuyor.

Planda, Kulislere; ziyaretçi ve koruma görevlilerinin alınmaması, danışmanların kısa süreli girişlerine izin verilmesi, basın mensuplarının da saat 20.00’den sonra girmemesi yer alıyor.

Basın yasağının, Milletvekillerin Kulislerde uyuduğu ve ayaklarını uzattığı görüntülerin basına yansımaması için alındığı iddia ediliyor. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk tepkili.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen yeni uygulamanın Meclisi işlevsizleştireceğini söyledi.

Bir tepki de Parlamento Muhabirleri Derneği’nden geldi. Dernek, Meclis İdaresinin hazırladığı planı “Parlamentoyu halka kapatmak olarak” yorumladı.

HABER: CEMRE DEĞERLİ KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr

"Parlamentoyu basına kapatarak... paylaşan: ulusalkanal

Yılbaşı gecesi İstanbul'da 15 bin polis görev yapacak Gündem HDP kapatılacak mı? AKP Sözcüsü Ömer Çelik yanıtladı Gündem İstanbul trafiğinde 'kar' kâbusu Gündem 181 terörist öldürüldü Gündem