Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü. Görüşmenin ana gündemi bölünme açılımı oldu. CHP'li Engin Altay görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "barış için ana aktör CHP'dir" dedi. Altay, Demirtaş'ın ve HDP'nin çabalarını çok olumlu bulduklarını söyledi. HDP'li İdris Baluken de "çok değerli fikir alışverişinde bulunuldu. Alternatifsiz değiliz" dedi.

Abone ol

Türk ordusunun PKK kamplarına yönelik bombardımanın ardından CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.

Saat 15.00'te başlayan görüşme Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makam odasında yapıldı. Görüşmeye, CHP'li Levent Gök ve Engin Altay ile HDP'li İdris Baluken ve Pervin Buldan da katıldı.

Görüşmenin ana gündemi açılım, Türk Ordusu'nun PKK'ya yönelik hava harekatı ve yurtiçindeki terör operasyonlarıydı.

Görüşmeden sonra ilk açıklamayı CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay yaptı.

Altay, CHP'nin "ana aktör" olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkavekili, "PKK'ya yönelik operasyonlar dursun" demedi ancak "Kafasına silah dayanan kimse barış çığlıklarını duyamaz" şeklinde diplomatik bir ifade kullandı.

Altay, HDP'nin ve Demirtaş'ın açıklamalarını ve çalışmalarını da olumlu bulduklarını vurguladı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Balıken de görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Baluken, "alternatifsiz değiliz" dedi.

PKK'dan 2 ayrı silahlı saldırı! TSK'dan açıklama Gündem MHP'den tek şartlı 'azınlık hükümeti' açıklaması Gündem Kritik toplantıda ikinci gün! Kamuoyuna açıklanacak Gündem Şırnak'ta operasyon başlatıldı! Valilikten açıklama Gündem