Bartın'da sel paniği

BARTIN'da, yağmur ve eriyen kar sularının etkisiyle kentin içinden geçen ırmak taşma noktasına geldi. Irmak kenarındaki çay bahçelerinin bir kısmı su altında kaldı. Valilik sel ve heyelan uyarısı yaptı.

Abone ol

Kentte geçen hafta son yılların en yoğun kar yağışının gerçekleşmesinin ardından 2 gündür etkili olan sağanak yağmur, sel riskini beraberinde getirdi. 2 günde metrekareye 57 kilogram yağış düşerken, eriyen kar sularının da etkisiyle kentin içinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı yükseldi. Taşma noktasına gelen ırmağın Yalı ve Kemerköprü mevkilerindeki çay bahçeleri ve piknik alanlarının bir kısmı su altında kaldı. Potbaşı mevkisinde ise Bartın'ın, 8 köye bağlantısını sağlayan ırmak üzerindeki köprü suya gömüldü. Köprü ulaşıma kapatılırken, sürücüler daha uzak olan alternatif yollara yönlendirildi.

Valilik, belediye hoparlöründen sel ve heyelan uyarısı yaptı. Uyarıda, "İlimizde gerçekleşen kar yağışının ardından yüksek sıcaklık ve kuvvetli lodos sebebiyle eriyen kar suları ve devam eden yağmur dolayısıyla meydana gelebilecek heyelan ve sel tehlikelerine karşı can ve mal güvenliği açısından dikkatli ve tedbirli olunması halkımıza ve ilgili kurum ve kuruluşlara duyurulur" denildi.

Irmak güzergahında inceleme yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, yağmur ve eriyen kar suları nedeniyle Bartın Irmağı'nın yaklaşık 10 metre yükseldiğini söyledi. Başkan Akın, "Irmağın denize açılan bölümünde şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Sel suları rahat rahat denize ulaşabiliyor. Biz belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Bütün ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. İnşallah 1998 yılında yaşadığımız sel felaketinin tekrarı olmaz" dedi. DHA

PKK vatandaşların evlerini yakıyor Yurt Köy muhtarı ölü bulundu Yurt Tecavüze uğrayan küçük kız intihar etti Yurt Adana'da dehşet! Yurt