Votel: Türkiye ile gerginlikleri çözmeye çalışıyoruz

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, "Türkiye ile gerginlikleri çözmeye çalışıyoruz." dedi. Votel, anlaşmazlıkların Rusya'dan kaynaklandığını ileri sürdü. Amerikalı komutanın konuşmasındaki itirafı ise dikkat çekti; "Suriye savaşını Esad kazanıyor demek iddialı değil." ifadelerini kullandı.

Abone ol

"Türkiye ile gerginlikleri çözmeye çalışıyoruz." dedi, Rusya'yı suçladı. Suriye ordusunun savaşı kazanmanın eşiğinde olduğunu itiraf etti.

Amerikan Merkez Kuvvetler CENTCOM Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde konuştu.

Votel, Türkiye ve Amerika arasındaki sorunları değerlendirdi.

Orgeneral Votel'in Türkiye ile Amerika arasındaki anlaşmazlıklar konusunda Rusya'yı suçlaması ise dikkati çekti.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı'nın hedefinde Zeytin Dalı Harekâtı da vardı. Operasyonların IŞİD'e karşı mücadeleyi etkilediğini ve dikkatleri dağıttığını savundu.

Votel'ın konuşmasında en önemli vurgulardan biri de "Suriye savaşını Esad kazanıyor" itirafıydı. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın İran ve Rusya'nın desteği ile iç savaşı kazanmanın eşiğinde olduğu yönündeki soruyu yanıtladı. "Bunun çok iddialı bir ifade olduğunu düşünmüyorum." dedi.

ulusal.com.tr

Esad: Suriye'nin birliğini bozmaya yönelik planlara karşı koyacağım Dünya Çin'den ABD açıklaması Dünya Fransız polisinden Paris'te PKK eylemine sert müdahale Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de değişti Dünya