Fener, seriyi yakaladı

Abone ol

10. Hafta müsabakasında gülen taraf Fenerbahçe oldu. Akhisar deplasmanında Fenerbahçe'nin Van Persie, Aatıf ve Fatih'in kendi kalesine attığı golle skoru 3-0 a getirdi. Akhisar, Rodallega'nın son dakikalarda gelen golüyle skoru 3-1 yaptı ve maçın skorunu belirledi. Fenerbahçe ligde, Konyaspor, Karabükspor ve Akhisar galibiyetiyle seri yakalamış oldu.

ADVOCAAT 11'İNİ BULDU

Sezon başından beri arayış içinde olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, ligde son iki maçta aynı kadroyu sahaya sürdü. Topu öne oynamakta zorluk çeken Fenerbahçe Aatıf'ı 10 numara pozisyonuna alarak istediği sonuçları almaya başladı. Yan paslarla bir türlü pozisyon üretemeyen ve yaratıcı oyuncu sıkıntısı çeken Fenerbahçe kısa vadede Aatıf'la bu sorunu çözmüş gözüküyor.

OYUNUN HAKİMİ FENERBAHÇE'YDİ

Her iki takım açısından da kontrollü başlayan maçta, Fenerbahçe Lens ve Volkan Şen'i kullanarak gol bulmaya çalıştı. İlk pozisyon 23. Dakikada Aatıf'ın ortası ve Van Persie'nin şutuyla bulan Fenerbahçe benzer bir pozisyonda yine aynı ikilinin organizasyonu sonrası skoru 26. Dakikada 1-0 a getirdi. Oyunda ağırlığını hissettiren Fenerbahçe'ye karşı Akhisar nadir de olsa pozisyon buldu. 31. Dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı içinde yaptığı harekette penaltı kazanan Akhisar Rodellaga'nın topu üstten auta atmasıyla bu şansı değerlendiremedi. İlk yarı 1-0 tamamlandı.

VAN PERSİE SAKATLANDI

Maça istekli başlayan Van Persie bulduğu golün ardından ceza alanı içinde girdiği pozisyonda yerde kaldı. Fenerbahçelilerin penaltı beklediği pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi. Bu pozisyonda gözünden sakatlanan Van Persie oyunu terk etmek zorunda kaldı ve yerini Emenike'ye bıraktı.

10 NUMARA BULUNDU

Fenerbahçe ikinci yarıda etkisini arttırdı. 65. Dakikada Emenike'nin pasında Aatıf skoru 2-0 a getirdi. 77. Dakikada atılan uzun topta Emenike defansın arkasına sarktı aşırtma vuruş sonrasında Akhisar defansının büyük hatasıyla fark 3'e çıktı. maçın uzatma dakikalarında Akhisar, Rodallega'nın ceza alanı önünde köşeye gönderdiği şutla farkı ikiye indirdi. Aatıf, bir gol ve bir asist yaptı. Fenerbahçe'nin topu rakip ceza alanı önüne taşmasında da önemli rol oynadı.

MAÇIN YILDIZI: Aatıf chahechouhe

MAÇIN OLAYI: 33. Dakikada Akhisar Belediyesporlu oyuncu Rodallega penaltı kaçırdı.

Erdem Özdemir

ulusalkanal.com.tr

Atiker Konyaspor- Kasımpaşa: 2-1 Spor Kemer’de Dağ Bisikleti Rallisi tamamlandı Spor Van Persie hastanelik oldu Spor Akhisar'da 4 gol Spor