Gericilere tokat gibi cevap

Yeni Akit gazetesi yaptığı haberlerle hedef almaya devam ediyor.

Abone ol

Haberde, “DTCF’de Abdülhamid’e çirkin saldırı” ve “Maymuncular da Ege Üniversitesiydi” başlıklarını kullanan gazete, İşçi Partisi, TGB ve Bilim Ütopya Dergisi’ni doğrudan hedef aldı.

Aydınlanma, demokrasi ve bilim karşıtı bu haberin üzerine, 20 yıldır aydınlanma yolunda yayın yapan Bilim ve Ütopya Dergisi resmi internet sitelerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi.

Gericiliğin sesi Akit, bugün yaptığı "haberde" Bilim ve Ütopya'ya, Türkiye Gençlik Birliği'ne ve İşçi Partisi'ne saldırmış.

Yobazlar, DTCF öğrencisi TGB'lilerin Abdülhamit'e geçit vermemesine öfkelenmişler. DTCF'li genç devrimcileri kutluyoruz. TTK'nın yapacağı ve Abdülhamit övgüsünden ibaret olan sempozyuma da aynı tarihlerde yapacağımız büyük bir etkinlikle yanıt vereceğiz.

Türk jakobenlerini halkımıza anlatacağız! Biz, TTK ve Akit gericileri gibi Abdülhamit'in burnunu değil, Türkiye devrimcilerinin militanlığını anlatacağız.

TTK'nın yapacağı sempozyumun "bilimselliğini" ise programda ilan edilen ilk konu başlığına bakarak anlayabilirsiniz:

"II. Abdülhamit Han'ın Fiziki Özellikleri"

Kendilerine önerimiz bu başlıkta gericiliğin ulu hakanı Abdülhamit'in telaffuz edilmesini bile yasaklattığı ve çirkin bulduğu burnuna değinmeleridir.

"Haberde" "maymun atalarımızı anlattığımızı" söylemişler.

Bilim ve evrim düşmanı bu cahil sürüsü ne ortak atadan, ne de maymundan haberdar. Kendilerine Bilim ve Ütopya'nın ilgili sayılarını ücretsiz gönderebiliriz. Henüz vakit var, onlar da aydınlanabilir.

"Haber"de İslam Kültürü'nü Ortaçağ Avrupasıyla kıyasladığımızı söylüyorlar. Evet, bu kıyasımızda Ortaçağ İslam kültürünün Avrupa Ortaçağı'ndan tarihsel olarak ileri olduğunu anlattık. Ancak gerici kafa kendi savunduğu akımın tarihsel ilericiliğinden de, insanlık kültürüne katkısından da, İslam uygarlığı içindeki farklı ekollerden de habersiz. Böyle olunca Gazali gibi en gerici İslam düşünürünün sürdürdüğü geleneği bugünlere taşıyıp İslam'ın insanlık kültürüne ve bilime katkısının da üstünü bir kalemde çiziyor. İşte bu yüzden barbar ve yıkıcı. En başta da İslam kültürüne karşı yıkıcı!

Ancak Bilim ve Ütopya var! Tarihsel materyalistler olarak biz, onlara da öğreteceğiz.

Bilim ve Ütopya gerici barbarlığa karşı insanlığın ortak kültürünü savunmaya ve bu kültürü aşma yönünde katkı sunmaya devam edecek.

Önümüzdeki günlerde gericiliğe ve hurafelere karşı evrimi, bilimi ve aydınlanmayı başta üniversitelerimiz olmak üzere ülkemizin her yerinde daha güçlü olarak savunacağız.

Gericiler korkabilir.

Fethullah Gülen susturuldu Gündem Kahraman telgrafçı unutulmadı Gündem Denizli'de Güçbirliği Gündem İstanbul Gezi iddianamesi hazır! Gündem