8 bakana 45'er bin TL maaş

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 77 gün geçti ancak yeni hükümet kurulamadı. Yeni hükümet kurulamayınca, AKP iktidarındaki görev süresi dolan 8 Bakan da görevlerine devam etti. AKP'li Bakanlar 75 gün için tam 45'er bin Lira maaş almaya hak kazandı. Bakanlara toplam 360 bin liraya yakın para ödenecek.

Abone ol

7 Haziran seçimleri öncesinde kabinede yer alan 8 AKP'li bakana 45'er bin lira ödenmesiş kararlaştırıldı.

62'nci hükümette görev alan 8 bakanın görev süresi 7 Haziran seçimleriyle dolmuştu. Ancak 77 gündür hükümet kurulamadı. Koalisyon çalışmaları sonuçsuz kalınca erken seçim senaryoları gündeme geldi.

Bu sürede 8 Bakan da görevlerine devam etmiş oldu. Ancak 7 Haziran sonrasında bakanların statüsü belli olmadığı için maaşları ödenmiyordu. Bu engel de Maliye Bakanlığı'nın ürettiği formülle aşıldı.

Bakanlık, 7 Haziran Seçimlerinde milletvekili olamayan ancak halen kabinede yer alan 8 bakanın maaş sorunu ile ilgili bir yazı yazdı. Bakanların "dışarıdan bakan" olduğu belirtilen yazıda 45 bin liraya yakın maaşın ödenmesi istendi.

Şimdi AKP'li bakanlara toplamda 360 bin liraya yakın para ödenecek.

ulusalkanal.com.tr

Büyükbaşın fiyatı bu yıl arttı Gündem CHP'den 8 maddelik PM bildirisi Gündem Oktay Vural'dan Davutoğlu'na: Ahlaksız tekliflerle uğraşması doğru değildir Gündem Yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı Gündem