İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Nasrallah ile görüşmesinden sonra Şam’a geçti

Türkiye programı son anda iptal edilen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Suriye’nin Başkenti Şam’ı ziyeret etti. Lübnan’dan Şam’a geçen Zarif’in gündeminde Suriye krizinin çözümü için izlenecek yol haritası var. Zarif’in Şam’dan Pakistan’a, oradan da Moskova’ya geçmesi bekleniyor.

Abone ol

Suriye krizininin çözümü için İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in bölge temasları sürüyor. Türkiye ziyeretini son anda iptal edip Lübnan’a geçen Zarif, Lübnan Hizbullah’ı lideri Hasan Nasrallah ile görüştü.

Daha sonra Suriye’nin başkenti Şam’a geçen Zarif’in Suriye'de diplomatik çözüm için izlenecek yol haritalarını Şam’da gündeme getirmesi bekleniyor.

Diplomatik çözüm için açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan gelmişti. Lavrov; muhaliflerle Suriye hükümeti arasında yeniden diyalog kurulması için adım atacaklarını söylemişti. Lavrov’un yardımcı Michail Bogdanov da Lavrov’un önümüzdeki iki hafta içerisinde Şam ya da Moskova’da “muhalif” gruplarla görüşeceğini açıklamıştı.

Hızlanan diplomasi trafiğinde İran Dışişişleri Bakanı Zarif’in Şam’dan sonra Pakistan’a oradan da Rusya’nın başkenti Şam’a geçeceği belirtiliyor. Zarif’in ertelenen Ankara programının Moskova ziyereti sonrası yeniden gündeme gelebileceği de ifade ediliyor.

Ankara ziyaretiyle ilgili İran Dışişlerinden yapılan resmi açıkalamada “Zarif'in Türkiye ziyareti, Türkiye ve İran’ın programında vardır. En uygun zamanda, ziyaret planlaması yapılarak ziyaret gerçekleştirilecek.” denildi.

ulusalkanal.com.tr

Şam Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Abdullah'dan Ulusal Kanal'a dikkat çeken açıklamalar Dünya Başbakan canlı yayında istifa etti Dünya İran, Türkiye sınır kapısını kapattı Dünya Venezuela'dan ABD'ye rest: 48 saat süre veriyoruz! Dünya