Tasarı ABD Meclisi'nden geçti! Obama'nın imza atması bekleniyor!

Amerikan temsilciler meclisi, kongreye İran'la nükleer müzakerelerde varılacak olası anlaşmayı onaylama ya da reddetme hakkı veren tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. Barack Obama’nın tasarıyı imzalaması bekleniyor.

Abone ol

Amerikan'nın İran'la yürüttüğü nükleer müzakerelerde varılacak olası bir nihai anlaşmayı onaylama ya da reddetme konusunda Kongre'ye yetki veren tasarı Temsilciler Meclisi'nde onaylandı.

Senato Dış İlişkiler Komitesinin Cumhuriyetçi Başkanı Bob Corker'ın öncülük ettiği tasarı, geçen hafta Senato Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Temsilciler Meclisi’nde görüşülen tasarı 25’e karşı 400 oyla onaylandı. Kongre’nin her iki kanadından geçen tasarı imzalanmak üzere ABD Başkanı Barack Obama’ya sunulacak.

Obama, nükleer müzakereler devam ederken Kongre'nin İran'la ilgili tasarı geçirmesine karşı çıkmıştı. Beyaz Saray'dan daha sonra yapılan açıklamada uzlaşı olması halinde hazırlanan yeni taslağa destek verilebileceği belirtilmişti.

Tasarı, İran'a yönelik yaptırımların yumuşatılmasını öngören nihai anlaşmayı gözden geçirmesi için Kongre'ye tanınan süreyi 1 aya indiriyor.

Obama bu sürede, yaptırımları kaldırabilecek ancak kongreden çıkarılan yaptırımları iptal edemeyecek.

Obama’nın tasarıyı imzalaması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Resmi kayıtlara göre cezaevinde olan PKK'lı M.Ç. Diyarbakır'da sahte kimlikle yakalandı Gündem Veliden öğretmene dayak! Gündem Müzakereler 7 ay aradan sonra yeniden başladı Gündem Yasadışı dinlemede 10 kişi tutuklandı! Gündem